Ο δήμαρχος του Σοσνόβιεκ λέει «ναι» στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: «Υπάρχει συμφωνία για παρουσία 1.000 ατόμων»

Κύπελλο Ελλάδας

i

© Intime

Ο δήμαρχος του Σοσνόβιεκ λέει «ναι» στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας: «Υπάρχει συμφωνία για παρουσία 1.000 ατόμων»

Sportal newsroom 19:59 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 19:59 - 11.05.2023

Για συμφωνία με την ΕΠΟ ώστε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο «ArcelorMittal Park», έκανε λόγο ο δήμαρχος του Σοσνόβιεκ της Πολωνίας.

Μια από τις πολλές χώρες που έπεσαν στο τραπέζι ως υποψήφιες να φιλοξενήσουν τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν η Πολωνία, με τον δήμαρχο του Σοσνόβιεκ να κάνει λόγο για συμφωνία.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Metropolis 95.5 ο Αρκάντιους Τσεσνίσκι τόνισε ότι υπάρχει συμφωνία για παρουσία 1.000 ατόμων και πως απομένει η οριστική απόφαση της ΕΠΟ την Παρασκευή (12/5) στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συμφωνήσαμε να διεξαχθεί ο τελικός στο ArcelorMittal Park με την παρουσία μέχρι 1000 φιλάθλων. Στόχος μας είναι να διαφημίσουμε το σύγχρονο αθλητικό κέντρο μας και το γήπεδο.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή να φιλοξενήσουμε τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε δύο δημοφιλείς ελληνικές ομάδες, γιατί υπάρχουν Πολωνοί παίκτες που παίζουν στη χώρα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το κάνουν και οι Ισπανοί, να παίζουν τελικό σε άλλη χώρα.

Εμάς μας ενδιαφέρει αυτός ο αγώνας, γιατί θέλουμε να διαφημίσουμε το νέο αθλητικό μας κέντρο που περιλαμβάνει το γήπεδο, το κλειστό γήπεδο που φιλοξένησε αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Πολωνίας και θα φιλοξενήσει της ομάδας βόλεϊ, ενώ έχει και μία αίθουσα χόκεϊ. Θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο γνωστό γίνεται γιατί είναι από τα πιο σύγχρονα αθλητικά κέντρα.

Έχουν γίνει συζητήσεις της ΕΠΟ με την πολωνική Ομοσπονδία και περιμένουμε την απόφαση την ΕΠΟ την Παρασκευή. Η συμφωνία είναι για παρουσία 1.000 ατόμων με διαπίστευση λόγω του τοπικού, αυστηρού νόμου.

Παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο και ελπίζω η εθνική Πολωνίας με τον Σάντος, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, να πετύχει κάποια στιγμή αυτό που πέτυχε και η εθνική Ελλάδας το 2004».