Τρομερή Τουλούζ σκόρπισε τη Ναντ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της! (vid)

Η Τουλούζ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τρομερή Τουλούζ σκόρπισε τη Ναντ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της! (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 30.04.2023

Η Τουλούζ διέλυσε 5-1 τη Ναντ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, πήρε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε την έξοδο στο Europa League.

Η Τουλούζ αναζητούσε το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της.

Η Ναντ ήθελε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία. Αλλά η ομάδα του Χάρη Τσιγγάρα, ο οποίος δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα, αλλά ούτε και στον πάγκο, δεν είχε σκοπό ν’ αφήσει τη μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη. Με πρωταγωνιστές τους Κόστα, Νταλίνγκα συνέτριψε την κάτοχο Ναντ με 5-1, πανηγύρισε την κατάκτηση της κούπας και παράλληλα εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Europa League της ερχόμενης περιόδου. Η Ναντ να θυμίσουμε ότι λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου το 2022, βρέθηκε στους ομίλους του Europa League στον δρόμο του Ολυμπιακού και μάλιστα πέρασε στη νοκ άουτ φάση, όπου αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους.

Στον 106ο τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, που έγινε στο Stade de France υπό το βλέμμα του προέδρου της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, λοιπόν, η Τουλούζ έκανε στην κυριολεξία πάρτι.

Οι «βιολέτες» είχαν καθαρίσει το ματς από το πρώτο ημίωρο του τελικού! Στο 31’ το σκορ ήταν 4-0 με τους οπαδούς της Ναντ να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Το ξεκίνημα ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα της Τουλούζ, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4'. Ο Φαν ντεν Μπούμεν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά κι ο πανύψηλος στόπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο Λόγκαν Κόστα στην καρδιά της άμυνας με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 10' από γύρισμα του Σπίρινγκς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, πάλι με κεφαλιά από κοντά σημείωσε το 0-2 για τους τυπικά φιλοξενούμενους!

Η Τουλούζ, όμως, δεν έμεινε εκεί. Στο 23' με τον Ολλανδό Νταλίγκα σημείωσε και το 0-3! 

Ο Ολλανδός άσος στο 31’ πέτυχε το 0-4 σκορπώντας θλίψη στους φίλους της Ναντ. 

Η τελευταία μείωσε στο 75’ με πέναλτι του Μπλας, αλλά η Τουλούζ στο 79’ πέτυχε και πέμπτο γκολ με τον Αμπουκλάλ.

Μία τεράστια επιτυχία για την Τουλούζ, η οποία βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας στη Ligue 1, ενώ τα «καναρίνια» είναι στη 16η θέση, ισόβαθμα με Στρασβούργο και Μπρεστ (ανάμεσα σε 20 ομάδες) και μάχεται για την παραμονή.