Μακάρι και στην Ελλάδα: Διαιτητής στη Γαλλία ζήτησε να μιλήσει στην τηλεόραση ώστε να εξηγήσει γιατί μέτρησε αμφισβητούμενο γκολ στο 90’+7’
i

©print screen

Μακάρι και στην Ελλάδα: Διαιτητής στη Γαλλία ζήτησε να μιλήσει στην τηλεόραση ώστε να εξηγήσει γιατί μέτρησε αμφισβητούμενο γκολ στο 90’+7’

Sportal newsroom 19:19 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 24.04.2023

Ο διαιτητής του Ναντ - Τρουά μετά τη λήξη του παιχνιδιού εξήγησε δημόσια γιατί μέτρησε ένα αμφισβητούμενο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κάπως έτσι ο κόσμος τον επαίνεσε για αυτή του την κίνηση.

Η Ναντ γλίτωσε την ήττα από την Τρουά στο 90+7' και παραμένει ζωντανή ακόμα για τη «μάχη» του υποβιβασμού. Το τέρμα όμως που σημείωσε ο Γκεσάν σήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Τρουά, οι οποίοι «φώναζαν» για χέρι που έγινε πριν το γκολ.

Ο διαιτητής του παιχνιδιού Ζερεμί Πινιάρ  πήγε μόνος του να δει τη φάση στο VAR και τελικά μέτρησε το τέρμα, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό 2-2. Μετά το τέλος του αγώνα λοιπόν ο Γάλλος διαιτητής αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, προκειμένου να εξηγήσει γιατί δεν ακύρωσε το γκολ.

Πιο αναλυτικά λοιπόν υποστήριξε ότι μέτρησε το τέρμα, γιατί ο Μοσταφά Μοχάμεντ (που έκανε το χέρι), έκανε μια φυσιολογική κίνηση, όταν πήδηξε για να πάρει την μπάλα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ακόμα και ο προπονητής της Τρουά Πατρίκ Κισνορμπό, αφού άκουσε την εξήγησή του, την δέχτηκε. 

«Αυτό το γκολ θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί, αν ο σκόρερ ήταν ο παίκτης που ακούμπησε την μπάλα με το χέρι του. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έχεις στο νου σου», ανέφερε αρχικά. 

«Βλέπουμε ότι στην περίπτωση αυτή ο συμπαίκτης του είναι αυτός που σκοράρει, έτσι ξεχνάμε αυτόν τον κανόνα. Τώρα είναι απαραίτητο να ξέρουμε, αν το χέρι του παίκτη που κοντρολάρει ακούσιο ή όχι. 

Αν δεν ξέρω ακριβώς, αφήνω τη φάση να συνεχιστεί μέχρι το τέλος, ενώ αν είχα σφυρίξει αμέσως θα είχαμε χάσει το γκολ. Το VAR έρχεται και πρέπει να αποφασίσει αν αυτό είναι χέρι ή όχι. Είναι πραγματικά κάτω από το μέρος του δικεφάλου, οπότε δεν είναι εντάξει. 

Μπορείς να δεις γιατί παίρνω τον χρόνο μου. Επειδή ήταν μια σημαντική απόφαση και το VAR έκανε καλά που με φώναξε, έτσι μπορούσα να δω την εικόνα και μετά να εξηγήσω στον προπονητή. Εκείνος κατάλαβε τους κανόνες, ότι η μπάλα ακουμπάει καθαρά στο μανίκι του παίκτη. 

Η Μαρία Γκουαρδιόλα ανυπομονεί ήδη για το καλοκαίρι: Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της με μπικίνι που προκαλούν σάλο
REST OF THE WORLD

15:25 - 22.04.2023

Η Μαρία Γκουαρδιόλα ανυπομονεί ήδη για το καλοκαίρι: Οι ιδιαίτερες φωτογραφίες της με μπικίνι που προκαλούν σάλο

Η κόρη του Πεπ Γκουαδιόλα, Μαρία ανεβάζει την «θερμοκρασία» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της με φωτογραφίες από την Ίμπιζα, προκαλώντας μεγάλο σάλο.

Έτσι είναι μια φυσική κίνηση, δεν είμαστε εδώ να τιμωρούμε τους παίκτες και να τους ζητάμε να πηδάνε με το χέρι πίσω από την πλάτη τους», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Αυτή η κίνηση του διαιτητή έκανε τον κόσμο να τον επαινέσει. «Ανεξαρτήτως από το αν είναι σωστός ή όχι, η πρωτοβουλία να δοθεί ο λόγος στους διαιτητές είναι μεγάλη», ανέφερε ένας, ενώ ένας δεύτερος σχολίασε «Βρήκα ενδιαφέρον να έχουμε τις εξηγήσεις των διαιτητών, δίνουν σημασία στο παιχνίδι και στις αποφάσεις τους».