Πυρά από Γαλλία για Άρη και Καρυπίδη: «Συγγνώμη, αλλά τι εικόνα είναι αυτή για το ποδόσφαιρό μας;»

Πυρά από Γαλλία για Άρη και Καρυπίδη: «Συγγνώμη, αλλά τι εικόνα είναι αυτή για το ποδόσφαιρό μας;»

Γιώργος Σακελλαρίου 19:47 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:00 - 29.05.2024

Η Ένωση Γάλλων διαιτητών τοποθετήθηκε για τα παράπονα των ανθρώπων του Άρη προς τη Στεφανί Φραπάρ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Η ένωση των Γάλλων διαιτητών εξέφρασε τη στήριξή της στη Στεφανί Φραπάρ, η οποία δέχθηκε τις έντονες διαμαρτυρίες του ισχυρού άνδρα του Άρη Θεόδωρου Καρυπίδη, παικτών και στελεχών της ομάδας, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο με τον Παναθηναϊκό.

Η Φραπάρ προστατεύτηκε από την αστυνομία, αλλά και τους παρατηρητές, ώστε ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η Φραπάρ ήταν η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κι όπως είναι γνωστό απέβαλε τρεις παίκτες, δύο του «τριφυλλιού» κι έναν του Άρη, στο ματς που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και κρίθηκε με το γκολ του Βαγιαννίδη στο 97’.

Η SAFE, η Ένωση Γάλλων διαιτητών, λοιπόν, με ανακοίνωσή της υπερασπίστηκε τη Φραπάρ κι εξαπέλυσε πυρά στον Άρη:

«Οι εικόνες και τα σχόλια που κυκλοφορούν από το Σάββατο στα κοινωνικά δίκτυα ξεχνούν να πουν το βασικό: Η Στεφανί Φραπάρ και η ομάδα της έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό.

Εάν η συμπεριφορά της ηττημένης ομάδας στο τέλος του αγώνα είναι ανάξια των αξιών του ποδοσφαίρου, οι λάτρεις του αθλήματος μας μπορούν να καθησυχαστούν: όλα πήγαν καλά στη συνέχεια για τη διαιτητική ομάδα.

Οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις (όλες ελεγχόμενες κι επικυρωμένες από το VAR): 3 αποβολές και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου μετρήθηκε αντίστροφα για πολλές διακοπές στο παιχνίδι.

Για τι μπορείς να την κατηγορήσεις; Επειδή έκανε τη δουλειά της σε ένα θυελλώδες πλαίσιο, με αμεροληψία. Συγγνώμη, κύριε Θεόδωρε Καρυπίδη, κύριοι μάνατζερ ή παίκτες του Άρη Θεσσαλονίκης, ίσως νιώσατε ότι βγάλατε φτερά.

Τι εικόνα για το ποδόσφαιρό μας, για νέους παίκτες σε όλο τον κόσμο, γιατί οι εικόνες κυκλοφορούν!

Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πιο πλήρη ασέβεια και την πιο παράλογη παραμέληση ως προς τη λειτουργία του διαιτητή και τη μεροληψία των παραγόντων σε αυτόν τον αγώνα. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα.

Μπράβο Στεφανί».