Πόσα εισιτήρια θα έπαιρναν Παναθηναϊκός και Άρης αν γίνει ο τελικός Κυπέλλου Betsson στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Πόσα εισιτήρια θα έπαιρναν Παναθηναϊκός και Άρης αν γίνει ο τελικός Κυπέλλου Betsson στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Βασίλης Μοιρώτσος 17:50 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 04.04.2024

Η θύρα 13 προτείνει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο «Βικελίδης». Η χωρητικότητα και τα εισιτήρια που θα πάρουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο Παναθηναϊκός και Άρης.

Το σήριαλ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson συνεχίζεται και κανείς δεν είναι σίγουρος που θα γίνει τελικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στις 18 Μαΐου. Στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών αποφασίστηκε να πάει βάσει προκήρυξης η ΕΠΟ και να γίνει ο τελικός στον Βόλο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει κόσμος.

Στο ΟΑΚΑ ο Άρης αυτή τη φορά δε φαίνεται να συμφωνεί, έστω και αν οι πιθανότητες παρουσίας οπαδών είναι περισσότερες. Και σήμερα ήρθε η Θύρα 13 να προτείνει μια τρίτη λύση. Ποια; Το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επίσημη θέση της Θύρας 13: «Τελικό στο Χαριλάου με κόσμο και των δύο ομάδων»

Επίσημη θέση της Θύρας 13: «Τελικό στο Χαριλάου με κόσμο και των δύο ομάδων»

Η Θύρα 13 πήρε θέση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη και ζητάει τελικό στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο των κιτρινόμαυρων από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη λύση.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού ανέφερε:

«Ο τελικός κυπέλλου πρέπει να γίνει με κόσμο!!! Τι πιο απλό και τι πιο αυτονόητο! Ήρθε η ώρα, να εξαλείψουμε όλα αυτά τα οποία μας έχετε προσάψει και συνεχίζετε να μας προσάπτετε,γι’ αυτό κι αν δεν σας αρέσουν όλες οι υπόλοιπες λύσεις εμείς προτείνουμε το εξής: ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ! Με κόσμο και των δυο ομάδων όπως το 2010 που είχαμε ως έδρα εμείς το ΟΑΚΑ».

Πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι δύο ομάδες αν γίνει ο τελικός στο «Βικελίδης»

Είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα όσον αφορά την πρόταση των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι δύο ΠΑΕ και η ΕΠΟ και φυσικά η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Τι θα γινόταν, ωστόσο, στο υποθετικό σενάριο που προχωρούσε η λύση της έδρας του Άρη και γινόταν ο τελικός εκεί; Πόσα εισιτήρια θα πάρουν οι δύο ομάδες;

Η επίσημη χωρητικότητα του γηπέδου του Άρη είναι 22.800 θεατές. Με λίγα λόγια, όσο κόσμο χωράει και το Πανθεσσαλικό που έχει χωρητικότητα 22.189 θεατών. Αν υποθέσουμε πως ο Μπέος είχε πει ότι με τις «ζώνες ασφαλείας» στο Πανθεσσαλικό οι δύο ομάδες θα έπαιρναν συνολικά από 8.000 εισιτήρια, τότε κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στο «Βικελίδης». Και ίσως και λίγο παραπάνω, αφού είναι διαφορετικά διαμορφωμένο το γήπεδο απ' ότι το Πανθεσσαλικό.

Με λίγα λόγια, αν προχωρήσει η συγκεκριμένη λύση και δούμε τελικό στην έδρα του Άρη, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει ο τελικός παρουσία περίπου 17-18.000 θεατών συνολικά. Δηλαδή από 8,5 με 9 χιλιάδες εισιτήρια για την κάθε ομάδα.