Τελικός Κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ κρίνει αν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το σχέδιο για 13.000-15.000 θεατές η κάθε ομάδα και η αλλαγή ημερομηνίας λόγω εκλογών

Το ΟΑΚΑ δεν μπορεί ν' αποκλειστεί για τον τελικό.

i

©intime

Τελικός Κυπέλλου: Ο ΠΑΟΚ κρίνει αν θα γίνει στο ΟΑΚΑ, το σχέδιο για 13.000-15.000 θεατές η κάθε ομάδα και η αλλαγή ημερομηνίας λόγω εκλογών

Γιώργος Σακελλαρίου 17:01 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 12.04.2023

Η ΕΠΟ θα επιδιώξει ν’ αποσπάσει το ΟΚ του Αχιλλέα Μπέου για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, αλλά στο βάθος υπάρχει το ΟΑΚΑ και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του ΠΑΟΚ.

Στο βάθος ΟΑΚΑ...

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο ένας φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του με 5-1 στη Λαμία. Ο άλλος θα προκύψει το βράδυ μετά τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, στην προκήρυξη που υπέγραψαν οι ομάδες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν στον τελικό είναι μία ομάδα της Αττικής και μίας της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα πρέπει να διεξαχθεί στον Βόλο ή στο εξωτερικό.

Μετά το όχι της Αστυνομίας στην Κύπρο, η προοπτική του εξωτερικού «κάηκε». Αγγλία δεν υπάρχει, Γερμανία και Αυστραλία ήταν απλά μία συζήτηση… Ο Αχιλλέας Μπέος, παράλληλα, πριν αρκετό καιρό είχε εκφράσει την αντίθεσή του, στο να φιλοξενήσει ο Βόλος τον τελικό.

Η ΕΠΟ, όπως έχουμε αναφέρει θα κάνει μία προσπάθεια να μεταπείσει τον Δήμαρχο του Βόλου και αύριο θα σταλεί επιστολή από την ομοσπονδία. Αν δεχθεί όλα καλώς. Ο τελικός θα γίνει στον Βόλο, όπως είχε συμβεί το 2017 (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), αλλά και το 2020 (Ολυμπιακός-ΑΕΚ). 

Το ερώτημα είναι τι γίνεται αν ο Μπέος επιμείνει στην απόφασή του να μην παραχωρήσει το Πανθεσσαλικό. Τότε, λοιπόν, η σκέψη της ΕΠΟ είναι και πάλι το ΟΑΚΑ. Το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, το οποίο δεν χρησιμοποιεί πλέον κανένας σύλλογος. Το πιο εύκολο να ελεγχθεί, αλλά και αυτό στη θεωρία, όπως έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί στην πράξη η αποτυχία είναι παταγώδης.

Το θέμα είναι τι θα πράξει ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» και οι οπαδοί του πρακτικά θα είναι και πάλι σε πιο δύσκολη θέση από τους αντιπάλους τους, αφού θα κληθούν να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα και αρκετά έξοδα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα τα συνυπολογίσει όλα και θα αποφασίσει αν θα δεχθεί να παίξει στο ΟΑΚΑ. Η ΕΠΟ ασφαλώς και θα προσεγγίσει τον ΠΑΟΚ αν η απάντηση για Βόλο είναι αρνητική. Φυσικά, είναι περιττό ν’ αναφερθεί το μπάχαλο που θα επικρατήσει αν οι Θεσσαλονικείς ζητήσουν αυτό που αναφέρεται στην προκήρυξη. Βόλος ή εξωτερικό.

Το σχέδιο για τον όγκο των οπαδών

Αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν φέρει αντίρρηση, τότε στα πλάνα της ομοσπονδίας, είναι κάθε ομάδα να πάρει 13.000-15.000 εισιτήρια. Αλλά κι αυτό θα εξαρτηθεί από την αστυνομία. Θα είναι ένα ζήτημα, που όλα τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε έντονες συζητήσεις κι αρκετές φορές και διαφωνίες.

Η αλλαγή ημερομηνίας

Ο τελικός στην περίπτωση που διεξαγόταν στην Κύπρο, είχε αποφασιστεί να γίνει στις 20 Μαΐου. Μία μέρα πριν τις εκλογές στην Ελλάδα. Μόνο που τώρα αν πραγματοποιηθεί εντός συνόρων, Βόλο, ΟΑΚΑ, ή οπουδήποτε αλλού, αυτή η ημερομηνία αυτόματα «καίγεται». Η αστυνομία δεν θα είναι εύκολο να ελέγξει 30.000 οπαδούς, τη στιγμή που οι δυνάμεις της θα κατανεμηθούν και στα εκλογικά κέντρα. Εκτός κι αν αποφασιστεί το ματς να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ένας ακόμα διασυρμός δηλαδή… Το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί το Σάββατο 27 Μαϊου, χωρίς ν' αποκλείεται η έκπληξη. Να γίνει δηλαδή ο αγώνας στις 24 Μαϊου, ώστε να μην μείνουν αρκετές μέρες ανενεργές, μετά τη λήξη των playoffs, οι ομάδες του τελικού. Ένα ματς, μία γιορτή και τα «αν» είναι αμέτρητα λίγες ώρες πριν τις ρεβάνς στους ημιτελικούς. Τη στιγμή που σε όλες τις κανονικές χώρες, όλα είναι αποφασισμένα και προγραμματσμένα μήνες πριν.