Ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων για τον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Πως μπορείτε να προμηθευτείτε

Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης

i

©intime

Ξεκίνησε η διάθεση εισιτηρίων για τον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Πως μπορείτε να προμηθευτείτε

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:42 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 06.07.2023

Η UEFA γνωστοποίησε την έναρξη της διάθεσης εισιτηρίων για τον τελικό του Super Cup ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Γ.Καραϊσκάκης» στις 16 Αυγούστου.

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα πριν τον τελικό του Super Cup, η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων. Να θυμίσουμε, στις 16 Αυγούστου η Μάντσεστερ Σίτι θα κοντραριστεί με τη Σεβίλλη στο «Γ.Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε το πρώτο Champions League της ιστορίας της και ο στόχος του συλλόγου είναι να ξεκινήσει ιδανικά και τη νέα σεζόν, απέναντι σε μία ομάδα που έχει... καθιερώσει να παίρνει σπίτι της το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa League.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA, για το συγκεκριμένο ματς θα διατεθούν 23.400 εισιτήρια προς πώληση στο κοινό και τους οπαδούς των δύο ομάδων, με την τιμή τους να ξεκινάει από 30 ευρώ. 

Οι κατηγορίες τιμών για τα εισιτήρια για το ευρύ κοινό είναι: Κατηγορία 3: 30 €, Κατηγορία 2: 70 €, Κατηγορία 1: 120 €, Πρωτεύουσες θέσεις: 200 €. Τα εισιτήρια προσβασιμότητας για θεατές με ειδικές ανάγκες διατίθενται για 30 € (η τιμή του εισιτηρίου είναι στην κατηγορία 3 και ένα συνοδευτικό εισιτήριο μπορεί να ζητηθεί δωρεάν). 

Η διαδικασία πώλησης εισιτηρίων που προορίζεται για φιλάθλους των συμμετεχουσών ομάδων διευθετείται με τους εμπλεκόμενους συλλόγους. Τα εισιτήρια θα παραδοθούν μέσω της επίσημης εφαρμογής UEFA Mobile Tickets λίγες μέρες πριν τον αγώνα. Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πρέπει να κατεβάσουν την επίσημη εφαρμογή UEFA Mobile Tickets, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν για χρήστες Android και iPhone. Με αυτήν την εφαρμογή, οι θαυμαστές με εισιτήρια μπορούν με ασφάλεια να κατεβάσουν, να μεταφέρουν, να κρατήσουν ή να εκχωρήσουν σε έναν επισκέπτη ένα εισιτήριο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε σε ένα smartphone iOS/Android. Μια ενότητα συχνών ερωτήσεων είναι διαθέσιμη για τους οπαδούς στο UEFA.com, αναφέρει χαρακτηριστικά η UEFA στην ανακοίνωσή της.

Τα προς διάθεση εισιτήρια αναφέρονται ως 23.400 στη χωρητικότητα των 30.400 του Καραϊσκάκης, γιατί τα υπόλοιπα αφορούν τις θεσμικές υποχρεώσεις της UEFA για χορηγούς της, συνεργάτες, επίσημους προσκεκλημένους κλπ.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αυτήν την εβδομάδα στο Καραϊσκάκη για το δικό τους site visit και εκτός από την πλήρη ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση από πλευράς Ολυμπιακού, τις εγκαταστάσεις και τις παροχές του γηπέδου έχουν κάνει μια πρώτη εκτίμηση για τις ανάγκες των δικών τους οπαδών που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Το ενδιαφέρον για εισιτήρια των δύο ομάδων, σε σχέση με προηγούμενους τελικούς Super Cup είναι ιδιαίτερα αυξημένο προφανώς λόγω… ελληνικού καλοκαιριού και παρά τις αρχικές πολύ πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, η Μάντσεστερ Σίτι υπολογίζει τις ανάγκες της σε 9-10.000 εισιτήρια και η Σεβίλλη στις 3-4.000. Πρόκειται για μεγάλα νούμερα μετακίνησης για τελικό Super Cup μέσα στο καλοκαίρι!

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η αρχική εκτίμηση σημαίνει ότι για το ελληνικό κοινό για έναν ευρωπαϊκό τελικό θα υπάρχουν προς διάθεση περίπου 10.000 εισιτήρια τα οποία παρά την ιδιαιτερότητα του 15Αυγουστου για την Αθήνα αναμένεται να εξαντληθούν.

Επίσης, γίνεται αντιληπτό ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό τόσο ο τελικός του Super Cup στο Καραϊσκάκη όσο και σε αυτόν του Conference στη Νέα Φιλαδέλφεια να διεξαχθούν σε γεμάτα γήπεδα και με τη συμμετοχή του ελληνικού φίλαθλου κοινού.

Χωρίς παράταση ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
CHAMPIONS LEAGUE

15:59 - 29.06.2023

Χωρίς παράταση ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μεταξύ της Σεβίλλης και της Μάντσεστερ Σίτι θα γίνει χωρίς παράταση, κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι θα πάει κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Τέλος, για την προώθηση του τελικού αλλά και για όλες τις παράπλευρες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της διεξαγωγής του υπάρχει η πλήρης συνεργασία των Δήμων της Αθήνας και του Πειραιά για τη φιλοξενία των fan zone και όλων των σχετικών.