Χωρίς παράταση ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Γεώργιος Καραϊσκάκης

i

© Intime

Χωρίς παράταση ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Δημήτρης Χούπης 15:59 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 29.06.2023

Ο τελικός του UEFA Super Cup στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μεταξύ της Σεβίλλης και της Μάντσεστερ Σίτι θα γίνει χωρίς παράταση, κάτι που σημαίνει ότι το παιχνίδι θα πάει κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Στις 16 Αυγούστου (22:00) Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη θα έρθουν αντιμέτωπες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον τελικό του UEFA Super Cup. Ένα παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία των ευρωπαϊκών τελικών για τη νέα σεζόν. 

Στον τελικό λοιπόν η Μάντσεστερ Σίτι ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη, νικήτρια του Europa League και το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Μόνο που δεν θα είναι το ίδιο όπως κάθε χρονιά.

Πιο αναλυτικά η UEFA πήρε την απόφαση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει το αγώνας στην παράταση. Κάτι που σημαίνει πως εάν λήξει το παιχνίδι ισόπαλο στην κανονική διάρκεια, τότε οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι. 

Το ενδιαφέρον στατιστικό στον τελικό του Super Cup είναι ότι από τους δέκα τελευταίους, οι εφτά κρίθηκαν στην παράταση και οι τρεις στα πέναλτι. 

Η Μάντσεστερ Σίτι για να φτάσει στον τελικό του Super Cup έπρεπε πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίντερ στον τελικό του Champions League. Και το έκανε, αφού επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη των «νερατζούρι» με ένα 1-0 και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Ενώ την ίδια χρονιά έκανε το τρεμπλ, αφού πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Αγγλία. 

Από την άλλη η Σεβίλλη επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο Europa League. Η ομάδα της Ανδαλουσίας στον τελικό με τη Ρόμα, ήταν η μεγάλη νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι, κερδίζοντας 4-1 (1-1 κ.δ.).