«Τέλος» ο Κόντε από την Τότεναμ

Αντόνιο Κόντε

i

© Photo by Joe Prior/Visionhaus via Getty Images/Ideal Images

«Τέλος» ο Κόντε από την Τότεναμ

Γιώργος Περπερίδης 01:22 - 27.03.2023 / Ανανεώθηκε: 01:27 - 27.03.2023

Δεν θα συνεχίσουν μαζί Τότεναμ και Κόντε. Με υπηρεσιακό δίδυμο η αγγλική ομάδα μέχρι το τέλος της περιόδου.

 Παρελθόν αποτελεί από την Τότεναμ ο Αντόνιο Κόντε. Ο 53χρονος τεχνικός έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με την αγγλική ομάδα και αποχωρεί μετά από 17 μήνες στο τιμόνι της. Άμεσοι αντικαταστάτες του μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ο βοηθός του, Κρίστιαν Στελίνι μαζί με τον Ράιαν Μέισον.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο, ο Κόντε είδε την ομάδα του να ισοφαρίζεται στις καθυστερήσεις σε 3-3 από τη Σαουθάμπτον στο “St Mary’s”. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς, ο Ιταλός έστρεψε τα βέλη του κατά των… εγωιστών παικτών, καυτηρίασε το έλλειμμα φιλοδοξιών μέσα στο σύλλογο και ανέδειξε την ανικανότητα της ομάδας να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο επί των ημερών της ιδιοκτησίας του Ντάνιελ Λέβι.

«Βλέπω εγωιστές παίκτες μέσα στο γήπεδο και δεν διακρίνω διάθεση για αλληλοβοήθειες. Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαστε ομάδα, δεν παίζουμε με καρδιά. Είμαστε απλώς 11 παίκτες που μπαίνουμε στο γήπεδο», ήταν τα λόγια του. Ο Κόντε έφυγε για την Ιταλία την επομένη του αγώνα, πριν από τα προκαθορισμένα ρεπό της Κυριακής και της Δευτέρας.

Το συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι και διάθεση επέκτασης δεν φαινόταν να υπάρχει από καμία πλευρά. Ο Μέισον επιστρέφει σ’ έναν ρόλο, που είχε αναλάβει ξανά τον Απρίλιο του 2021, μετά από την τότε απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο και το πρώτο του παιχνίδι θα είναι εκτός έδρας, στις 3 Απρίλιο, κόντρα στην Έβερτον.

Ο 31χρονος Ράιαν Μέισον αναλαμβάνει προσωρινά χρέη προπονητή στην Τότεναμ, μετά το «διαζύγιο» με τον Κόντε (vid)
PREMIER LEAGUE

09:56 - 22.03.2023

Ο 31χρονος Ράιαν Μέισον αναλαμβάνει προσωρινά χρέη προπονητή στην Τότεναμ, μετά το «διαζύγιο» με τον Κόντε (vid)

O 31χρονος Ράιαν Μέισον ετοιμάζεται να σηκώσει ξανά μανίκια προκειμένου να αναλάβει, έστω προσωρινά, την Τότεναμ μετά την απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε. Η τρομακτική ιστορία του νεαρού τεχνικού που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 26 του χρόνια.

 Η Τότεναμ είναι στην τέταρτη θέση της Premier League, έχοντας αποκλειστεί ήδη από το Champions League από τη Μίλαν, ενώ έχει μείνει έξω κι από το Κύπελλο Αγγλίας, χάνοντας στον τέταρτο γύρο από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που αγωνίζεται στην Championship.