Τερίμ στους παίκτες: «Σαν να είναι 0-0, πάμε για τη νίκη»

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Τερίμ στους παίκτες: «Σαν να είναι 0-0, πάμε για τη νίκη»

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:57 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 21.02.2024

O Φατίχ Τερίμ θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με στόχο να νικήσει τον ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να επαναπαυθεί στην προστασία του 1-0 από τον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας.

Ο Φατίχ Τερίμ έλαβε θετικά νέα από την υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα, αφού μετά τη μείωση της ποινής του τον υπολογίζει για τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας στη διάθεση του, ο Τούρκος οριστικοποιεί και τα πλάνα του για τη ρεβάνς του Κυπέλλου.

Παράλληλα με την τακτική, ο Τερίμ έχει δώσει μεγάλη σημασία στην ψυχολογία και στη νοοτροπία. Για τον Τερίμ, είναι απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να μην επαναπαυτεί στο 1-0 της Τούμπας, αλλά να αναλάβει από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Τερίμ έχει μιλήσει στους παίκτες του ενώπιον όλων, αλλά και ξεχωριστά με απανωτά τετ-α-τετ. Αυτό που έχει ζητήσει είναι να γίνουν τα… αφεντικά από το πρώτο δευτερόλεπτο και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους να κυριαρχήσουν. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Τούρκου προπονητή και δεν μεταβάλλεται από το σκορ ενός αγώνα.

«Θέλω να παίξετε σαν να είστε στο 0-0, σαν μην έχει προηγηθεί στο 1-0 στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να δω κανέναν να επαναπαύεται και θέλω να παίξετε για τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει» ανέφερε ο Τερίμ μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του.

Καθώς και σε ατομικό επίπεδο, ο κάθε παίκτης έχει λάβει ανάλογες οδηγίες. Πίεση ψηλά, άμεση ανάπτυξη με κάθετο ποδόσφαιρο και προσπάθεια για επίθεση. Μαζί βέβαια με την παρότρυνση για αποφυγή των ρίσκων και των λαθών. «Όταν δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας, απομακρύνετε τη μπάλα» ζήτησε απ' όλους ο Τερίμ, υπενθυμίζοντας ως παράδειγμα το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός από τον Καρλίτος της Λαμίας.

Η προετοιμασία των «πράσινων» προσαρμόστηκε σε αυτό τον σκοπό. Ο Τερίμ θα παρατάξει την ενδεκάδα του με αντίστοιχες εντολές και επιθετικό προσανατολισμό. Η συντηρητική προσέγγιση δεν χαρακτηρίζεται τον 71χρονο τεχνικό και με τον ίδιο τρόπο δούλεψε από την Κυριακή μέχρι σήμερα.