Η Χιρόνα απέδρασε από την έδρα της Θέλτα με υπογραφή Πόρτου
i

©Photo by Octavio Passos/Getty Images

Η Χιρόνα απέδρασε από την έδρα της Θέλτα με υπογραφή Πόρτου

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:03 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 28.01.2024

Χάρη στο τέρμα του Πόρτου (20'), η Χιρόνα πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Θέλτα (1-0), για την 22η αγωνιστική της La Liga.

Η Χιρόνα είναι ασταμάτητη. Οι «κόκκινοι» της Ισπανίας επικράτησαν εκτός κόντρα στη Θέλτα, χάρη στο τέρμα του Πόρτου (20'), για την 22η αγωνιστική της La Liga. 

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μιγκέλ Άνχελ Σάντσεθ Μουνιόθ βρίσκεται στην κορυφή με 55 βαθμούς, ενώ η Θέλτα είναι στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Όσκαρ Μιγκέθα, μπήκε στη περιοχή, έκανε το σουτ από την άκρη της περιοχής, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το 0-0 στο ματς. 

Ωστόσο στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Πόρτου. Ο Μιγκέλ Γκουτιερέζ βρήκε τον Ισπανό ποδοσφαιριστή, και εκείνος με ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Χιρόνα.  

Στο 45+1' η Θέλτα άγγιξε το γκολ της ισοφάρισης με τον Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν. Ο Νορβηγός πήρε την πάσα από τον Τάσο Δουβίκα, όμως το τελείωμά του πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Γκαζανίγκα. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1. 

Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Γιάν Κόουτο. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής επιχείρησε το σουτ από το όριο της περιοχής, αλλά η προσπάθεια του κόπηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Θέλτα

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην καταγράφουν αξιόλογες φάσεις και το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (23ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ