Τι ακριβώς συνέβη με Πινέδα - Μουκουντί και γιατί έβαλε τα κλάματα ο Γάλλος στόπερ

Τι ακριβώς συνέβη με Πινέδα - Μουκουντί και γιατί έβαλε τα κλάματα ο Γάλλος στόπερ

Κώστας Τσίλης 20:27 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 27.02.2024

Η άτυχη στιγμή στην προπόνηση της ΑΕΚ την Δευτέρα, «τσάκισε» ψυχολογικά τον Μουκουντί, καθώς προκάλεσε βαθύ κτύπημα στον Πινέδα, που όμως σκεφτόταν ακόμα και να ταξιδέψει αυθημερόν στην Ολλανδία για να παίξει.

Στη φετινή ΑΕΚ είναι γεγονός πως έχουν συμβεί όλες οι πιθανές και οι απίθανες στραβές. Και ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην προπόνηση στα Σπάτα, το οποίο κράτησε τον Ορμπελίν Πινέδα εκτός από το ματς με το Άμστερνταμ και «τσάκισε» ψυχολογικά τον Αρολντ Μουκουντί. Όλα αυτά, από μια εξαιρετικά άτυχη στιγμή. 

Στην προπόνηση της Δευτέρας, ο Μουκουντί σε μια προσπάθεια να κάνει τάκλιν πάνω στην μπάλα, γλίστρησε στο τερέν και έπεσε με πολύ μεγάλη δύναμη πάνω στον Πινέδα. Το αποτέλεσμα ήταν να του προκαλέσει μια πολύ βαθιά πληγή. Με πολύ αίμα και πολύ πόνο για τον Μεξικανό χαφ. Και τον Μουκουντί να ξεσπάει σε κλάματα, όταν είδε τι είχε προκαλέσει άθελά του στον συμπαίκτη του. 

Ευτυχώς η ζημιά δεν ήταν σοβαρή, αλλά ήταν ένα κτύπημα τόσο βαθύ που προκαλούσε πολύ μεγάλο πόνο στον Πινέδα. Εξ ου και δεν μπόρεσε να μπει στην τελευταία προπόνηση, πριν από την αναχώρηση της ΑΕΚ για το Άμστερνταμ. Παρόλα αυτά ο Μεξικανός δεν ήθελε με τίποτα να χάσει το παιχνίδι. Και είχε στο μυαλό του πως θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Ολλανδία ακόμα και την μέρα του ματς, αν ο πόνος υποχωρούσε και ένιωθε πως θα μπορούσε να παίξει. Κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε και ο Πινέδα έμεινε έξω από το παιχνίδι με τον Άγιαξ. 

Όμως ακόμα και ο Μουκουντί ο οποίος έπαιξε κανονικά, ήταν φανερά επηρεασμένος απ' όλο αυτό που είχε γίνει. Δεν ήταν μόνο το κλάμα στο οποίο ξέσπασε ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός. Ήταν σε πολύ κακή ψυχολογία όλες τις μέρες, καθώς δεν μπορούσε να χωνέψει, την ζημιά που άθελά του, έκανε στον συμπαίκτη του. Ούτε ο Πινέδα, ούτε κανείς δεν μπορούσε να συνεφέρει τον Μουκουντί. Και το πόσο επηρεασμένος ήταν, φάνηκε και κατά την διάρκεια του ματς.