Τι κι αν ήταν φιλικό: Τούρκος σπίκερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Γιλντίζ κόντρα στη Γερμανία (vid)

Τι κι αν ήταν φιλικό: Τούρκος σπίκερ πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Γιλντίζ κόντρα στη Γερμανία (vid)

Κώστας Τσιακλής 13:39 - 19.11.2023

Τούρκος σπίκερ έδωσε... ρεσιτάλ στο γκολ του 18χρονου Γιλντίζ στο φιλικό με τη Γερμανία.

Η Τουρκία αντιμετώπισε τη Γερμανία σε ένα σπουδαίο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2024. 

Οι Τούρκοι απέδειξαν πως μπορούν να έχουν μια καλή πορεία στη διοργάνωση αφού επικράτησαν με 2-3 στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός του Euro το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ομάδα που προηγήθηκε ήταν η Γερμανία που άνοιξε στο σκορ 5' με τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος ξεκίνησε σε μια θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αυτή του αριστερού μπακ.

Η ομίλια του Ντεσάν στα αποδυτήρια ενώ το σκορ ήταν 7-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ: «Μην σταματήσετε!» (vid)
EURO

13:25 - 19.11.2023

Η ομίλια του Ντεσάν στα αποδυτήρια ενώ το σκορ ήταν 7-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ: «Μην σταματήσετε!» (vid)

Ακόμα κι αν η Γαλλία ήταν ήδη μπροστά στο σκορ σε μεγάλο βαθμό στο ημίχρονο κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο Ντιντιέ Ντεσάν ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν να σκοράρουν, ώστε να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης των «τρικολόρ».

Η Τουρκία αντέδρασε και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Αρχικά στο 38' ο Φερντί Καντιόγλου έκανε το 1-1 ενώ στο 45+2' ο Κενάν Γιλντίζ με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-2. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του 18χρονου με το εθνόσημο, στη μόλις δεύτερη παρουσία του. Σε αυτή τη φάση ήταν που τρελάθηκε και ο Τούρκος σπίκερ, ο οποίος αψήφησε το γεγονός ότι ήταν φιλικός αγώνας και ξεκίνησε να πανηγυρίζει έξαλλα.

Για την ιστορία στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία ισοφάρισε στο 49' με τον επιθετικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Νίκλας Φούλγκρουγκ, με την Τουρκία να παίρνει τη νίκη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουσούφ Σαρλ στο 71'. 

Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!