Τι σημαίνει κάθε θέση στα Play Offs για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Τι σημαίνει κάθε θέση στα Play Offs για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Κώστας Τόπας 12:16 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 13.03.2023

Η κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στα Play Offs, εκεί όπου θα κριθούν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

H διαδικασία για τα Play Off της Stoiximan.gr Super League δεν έχει κάποια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. καθώς στην διαδικασία συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 της κανονικής περιόδου. Δηλαδή, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Βόλος. Αυτές θα συγκροτήσουν ένα νέο «μίνι πρωτάθλημα» 10 αγωνιστικών, στο φινάλε του οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο της κατάκτησης κερδίζουν εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα που θα καταφέρει στο τέλος να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας, τότε θα συμμετέχει στον τρίτο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Εάν προκριθεί θα πάει στα Play Offs, όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους. Διαφορετικά, σε περίπτωση αποκλεισμού, τότε θα πάει στα Play Offs του Europa League και σε περίπτωση δεύτερου αποκλεισμού κατευθείαν στους ομίλους του Conference League. Το βέβαιο είναι ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας, έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στην Ευρώπη.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, τότε θα έχει στα χέρια της και το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου.

Η ομάδα που θα στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας, θα κατακτήσει και το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αν όμως ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στη βαθμολογία, τότε τη θέση στη δεύτερη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πάρει ο τρίτος των Play Offs. Η ομάδα αυτή θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις στις 10 και 17 Αυγούστου.

Τέλος, οι ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη, την τέταρτη αλλά και την πέμπτη θέση, εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των Play Offs, θα λάβουν μέρος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου.