Βασικός ξανά ο αγέραστος Τιάγκο Σίλβα που συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Premier League

Τιάγκο Σίλβα

i

©Printscreen

Βασικός ξανά ο αγέραστος Τιάγκο Σίλβα που συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Premier League

Κώστας Τσιακλής 14:50 - 28.10.2023

Ο Τιάγκο Σίλβα είναι ξανά βασικός για την Τσέλσι στην Premier League και δίνει συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό στατιστικό.

Ο Τιάγκο Σίλβα συνεχίζει να γράφει ιστορία στην Premier League

Η Τσέλσι υποδέχεται αυτή την ώρα την Μπρέντφορντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «μπλε» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με την Άρσεναλ και να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η ομάδα του Τόμας Φρανκ κέρδισε μετά από καιρό (3-0 τη Μπέρνλι) και θέλει το αποτέλεσμα που θα την βάλει έστω και προσωρινά στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό το ματς είναι σημαντικό και για τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος είναι για ακόμα μια φορά στην ενδεκάδα της Τσέλσι και καταγράφει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στατιστικό. Συγκεκριμένα ο Σίλβα είναι βασικός για 87η φορά στην Premier League και είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα σε ηλικία 36 ετών και πάνω.

Μάλιστα ο Βραζιλιάνος δεν έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα από τα τελευταία 17 παιχνίδια της ομάδας του στην Premier League. Αυτό είχε συμβεί στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Μάιο. Τότε ο Τιάγκο Σίλβα δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα απλά είχε μείνει στον πάγκο από τον Φρανκ Λάμπαρντ

Συνολικά με την Τσέλσι ο Τιάγκο Σίλβα έχει 126 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει απολογισμό πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο 39χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League, το ευρωπαϊκό σούπερ καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.