Η Τσέλσι αντιγράφει το μεταγραφικό μοντέλο του Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

PrtScr

Η Τσέλσι αντιγράφει το μεταγραφικό μοντέλο του Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 12:01 - 27.10.2023

Αφού ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφικές αγορές, η Τσέλσι αλλάζει ρότα, καθώς αποφάσισε να ακολουθήσει το μεταγραφικό πλάνο της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Τσέλσι θέλει να αλλάξει την μεταγραφική της πολιτική αφού έφερε επανάσταση στις τελευταίες μεταγραφικές αγορές με μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που δεν είχαν καμία σχέση με τις ανάγκες των προπονητών. Πλέον, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη μεταγραφική πολιτική του συλλόγου.

Οι Λονδρέζοι σκοπεύουν να υπογράψουν παίκτες με βάση τις τακτικές προτιμήσεις του Αργεντινού προπονητή, απομακρύνοντας έτσι την προηγούμενη μεταγραφική τους πολιτική. Οι πιθανές ενσωματώσεις θα συζητηθούν μεταξύ των αθλητικών διευθυντών, Πολ Γουινστάνλεϊ και Λόρενς Στιούαρτ, και του ίδιου του Ποτσετίνο, ο οποίος θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση.

Αυτό θα ακολουθήσει το μοντέλο που χρησιμοποιεί η Μάντσεστερ Σίτι, όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα ορίζει ποιον παίκτη θα υπογράψει σύμφωνα με τις τακτικές του ανάγκες και οι ιθύνοντες των Πολιτών του παρέχουν μια λίστα υποψηφίων από τους οποίους να επιλέξει. Μετατρέποντας τη φιγούρα του προπονητή στο βασικό κομμάτι του αθλητικού εγχειρήματος.

Οι τελευταίες μεταγραφές της Τσέλσι αφορούσαν περισσότερο το όνομα του παίκτη παρά τον τρόπο παιχνιδιού του και το πώς ταιριάζει με την υπόλοιπη ομάδα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, αυτά του Μόισες Καϊσέδο (133 εκατ. ευρώ), που ήταν το πιο ακριβό απόκτημα στην Premier League και δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να ταιριάξει στα πλάνα του Ποτσετίνο και του Μούντρικ (100 εκατ. ευρώ), ο οποίος έχει αρχίσει να ξεχωρίζει στα πρόσφατα παιχνίδια, αλλά έπρεπε να περάσουν 24 αγώνες χωρίς να σκοράρει γκολ. 

Ο Σαλάχ έσπασε ρεκόρ 17 ετών του Ανρί κι έγινε ο πρώτος σκόρερ των Άγγλων στην Ευρώπη (vid)
EUROPA LEAGUE

10:34 - 27.10.2023

Ο Σαλάχ έσπασε ρεκόρ 17 ετών του Ανρί κι έγινε ο πρώτος σκόρερ των Άγγλων στην Ευρώπη (vid)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα στην εμφατική νίκη της Λίβερπουλ επί της Τουλούζ με 5-1 και με αυτόν τον τρόπο έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ 17 ετών που διατηρούσε ο Τιερί Ανρί στην Ευρώπη.

Οπως ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα του Έντσο Φερνάντες (121 εκατ. ευρώ), ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν απελπιστικά μόνος στη μεσαία γραμμή των «Μπλε». Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές αποτελούν ξεκάθαρο παράδειγμα εκατομμυρίων δολαρίων που σπαταλήθηκαν από την διοίκηση της Τσέλσι...