Γράφεται ιστορία στην Premier League: Αγώνας την παραμονή Χριστουγέννων 28 χρόνια μετά

Γράφεται ιστορία στην Premier League: Αγώνας την παραμονή Χριστουγέννων 28 χρόνια μετά

Ιάσονας Τσίλης 17:34 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:42 - 26.10.2023

Μια παράδοση σχεδόν 30 χρόνων θα σπάσει φέτος στην Premier League. Μετά το 1995 θα υπάρξει αγωνιστική δράση την παραμονή των Χριστουγέννων, με τη Γουλβς να υποδέχεται την Τσέλσι.

Τη σημερινή μέρα (26/10), η Premier League επιβεβαίωσε ότι η αναμέτρηση ανάμεσα σε Γουλβς και Τσέλσι θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, σπάζοντας ίσως τη μεγαλύτερη παράδοση της εποχής της Premier League. Για να θυμηθούμε το τελευταίο παιχνίδι παραμονή Χριστουγέννων, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο 1995.

Τότε η Λιντς, είχε υποδεχθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση που έλαβε χώρα την εν λόγω ημερομηνία. Έκτοτε, η Premier League απέφευγε να επιλέγει την παραμονή των Χριστουγέννων, λόγω των προβλημάτων μεταφοράς των οπαδών, κυρίως εξαιτίας της ημέρας.

Παρόλα αυτά, η διοργανώτρια αρχή της Αγγλίας αποφάσισε να κάνει μια εξαίρεση φέτος και παρά το γεγονός ότι η μέρα είναι και Κυριακή, έβαλε στο πρόγραμμα το Γουλβς - Τσέλσι. Οι πιέσεις από τα τηλεοπτικά κανάλια έπαιξε μεγάλο ρόλο και έτσι οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή.

Η Premier League γνωστοποίησε και το πρόγραμμα της Boxing Day, δηλαδή της 26ης Δεκεμβρίου, όπου θα διεξαχθούν πέντε αναμετρήσεις. Πρόκειται για τις: Νιούκαστλ - Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπόρνμουθ - Φούλαμ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λούτον, Μπέρνλι - Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άστον Βίλα

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών, θα υπάρχει αγωνιστική δράση από τις 22 Δεκεμβρίου έως της 2 Ιανουαρίου, με εξαίρεση τις 25 και 29 Δεκεμβρίου.