To +7 λύνει τα χέρια του Παλίκουτσα
i

Παλίκουτσα/©intime

To +7 λύνει τα χέρια του Παλίκουτσα

Η, σε μεγάλο ποσοστό, εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου, ανοίγει από σήμερα σιγά-σιγά το φάκελο της επόμενη μέρας με πρώτο θέμα στην ατζέντα το θέμα νέος προπονητής.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν φέρνει τον Αρη μόνο μια ανάσα από την κατάληψη της 5ης θέσης και της εξασφάλισης του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου αλλά και… πιο κοντά στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την επόμενη μέρα. Αυτή η διαφορά ασφαλείας απο τον Βόλο επιτρέπει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανοίξει σιγά-σιγά τον φάκελο επόμενη μέρα. Προσφέρει στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, την δυνατότητα να σηκώσει μανίκια και να θέσει, σε συνεργασία με τον Θόδωρο Καρυπίδη, σε εφαρμογή το πλάνο της δημιουργίας του Αρη της επόμενης σεζόν.

Όχι ότι ο τεχνικός διευθυντής του Άρη κάθεται με σταυρωμένα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Έχει πραγματοποιήσει ήδη μια σειρά από ταξίδια στο εξωτερικό για υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, έχει ήδη έτοιμη μια λίστα 15-20 ποδοσφαιριστών σε όλες τις θέσεις, προϊόν προεργασίας, την οποία έχει θέσει υπόψη του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο γερμανοκροάτης είναι επίσης έτοιμος να κάνει τις εισηγήσεις του για το υπάρχον ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές που θεωρεί ότι πρέπει να μείνουν για να αποτελέσουν τον βασικό κορμό και όσους πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποχωρήσουν, και αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που δεσμεύονται με συμβόλαιο και όχι παίκτες που ούτως ή άλλως μένουν ελεύθεροι, όπως οι Ιτούρμπε, Καμάτσο και Ετέμπο πχ.

Φυσικά ένα από τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν- και άμεσα- τους δυο άνδρες, είναι ο προπονητής που θα αναλάβει το χτίσιμο της νέας ομάδας. Εδώ ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, γιατί πραγματικά δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα, με τον στόχο της 5ης θέσης ακόμη ανοικτό. Τώρα που το τοπίο ξεκαθάρισε, οι δυο πλευρές που έχουν καταλήξει, όπως φαίνεται, ότι πρέπει να έρθει ένας καινούργιος προπονητής, θα πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να φανούν οι προθέσεις τους και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν. Και σε αυτό το ζήτημα, ο Παλίκουτσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταλήξει στους υποψήφιους. Μένει να δούμε τι έχει στο μυαλό του και ο Θόδωρος Καρυπίδης…