Το εξάποντο, η διακοπή και το εβδομάδα σε εβδομάδα του Μάντζιου
i

©intime

Το εξάποντο, η διακοπή και το εβδομάδα σε εβδομάδα του Μάντζιου

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την δύσκολη εβδομάδα που έρχεται με τρία παιχνίδια, την υποχρέωση για δυο τουλάχιστον νίκες και τη σημασία της διακοπής των τριών εβδομάδων.

Τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει ο Άρης σε διάστημα μιας εβδομάδας, είναι ένα πρώτο στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Άκης Μάντζιος πριν την -πολύ σημαντική για την ομάδα του- μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες. Είναι παράλληλα και μια πρώτη δοκιμασία για το υλικό που έχει να διαχειριστεί, τις αντοχές και το βάθος του, αφού είναι υποχρεωμένος να κάνει έστω και ένα όχι και τόσο εκτεταμένο ροτέισον για να έχει ο Άρης το ίδιο ποσοστό ανταγωνιστικότητας. Αυτό για μια ομάδα εντελώς καινούργια, που έχει να αντιμετωπίσει και διάφορα ζητήματα τραυματισμών και ανετοιμότητας ποδοσφαιριστών, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

Ο Έλληνας τεχνικός πήρε πολλούς πόντους με την εμφάνιση στην Τούμπα και τη διαχείριση του ματς, σαφές δείγμα ότι αρχίζει να γνωρίζει τις δυνατότητές της ομάδας του και να της προσαρμόζει στις απαιτήσεις του εκάστοτε αντιπάλου. Ξέρει επίσης πολύ καλά όμως ότι έχει μπροστά του ένα must win… εξάποντο στα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό και Κηφισιά και μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο Καραϊσκάκη, στην οποία θα επιδιώξει να είναι το ίδιο σοβαρός, όσο και στην Τούμπα. Οτιδήποτε λιγότερο από τουλάχιστον δυο νίκες στα παιχνίδια στο Βικελίδης, θα τον πάει πίσω και θα ενισχύσει το κλίμα έντονης αμφιβολίας που υπάρχει στις τάξεις του κόσμου για τις προοπτικές της φετινής σεζόν. Μια απογοήτευση που ενισχύεται- και είναι λογικό- από την νέα ευρωπαϊκή αποτυχία.

Ο Άρης, εκτός της αυτοπεποίθησης που παίρνει και θα παίρνει από τα θετικά αποτελέσματα, πρέπει, ως τη διακοπή να διορθώσει και τη βαθμολογική του θέση, ώστε με τη δουλειά που θα γίνει στη διακοπή, να αρχίζει να προσεγγίζει την πρώτη τετράδα. Ο Μάντζιος είναι σίγουρος ότι το γκρουπ που έχει στα χέρια του θα παράξει καλύτερο ποδόσφαιρο και ότι δεν φτάνει μόνο μια πρώτη εικόνα αγωνιστικού νοικοκυρέματος. Με συμπληρωμένο πια το ρόστερ (αν ειδικά έρθει και ένα δεύτερο φορ), οι τρεις εβδομάδες που θα έχει μπροστά του, προσφέρουν τη δυνατότητα να δουλέψει στους τομείς που δεν μπορεί με ευκολία να κάνει, εν μέσω αγώνων. «Απέχουμε αρκετά από αυτά που θέλω εγώ κι από αυτά που πιστεύω ότι μπορεί να δώσει η ομάδα. Γι’ αυτό λέω ότι χρειάζεται χρόνο. Με τη δουλειά που κάνουμε και με τη δουλειά που θα κάνουμε στη διακοπή του πρωταθλήματος θεωρώ ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα.

Για τον Άρη, αυτή τη στιγμή, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να διορθώσει τα λάθη. Μόνο η συστηματική και μεθοδική δουλειά, θα επαναφέρει την αισιοδοξία ότι μια χρονιά που… στράβωσε με το καλημέρα, μπορεί να ισιώσει και στο τέλος το πρόσημο να είναι θετικό. Προς το παρόν, το πλάνο είναι βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να μας δείξει αυτή η ομάδα, μέχρι που μπορεί να φτάσει…

Άρης: Χαμόγελα για Νταρίντα, προλαβαίνει τον Παναιτωλικό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:44 - 21.09.2023

Άρης: Χαμόγελα για Νταρίντα, προλαβαίνει τον Παναιτωλικό

Ο Τσέχος έβγαλε μεγάλο μέρος της σημερινής προπόνησης και εκτός απροόπτου θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό. Επέστρεψε ως επικεφαλής ιατρός ο Γιάννης Χρήστου.