Το μάτι του Γκαρσία «γυαλίζει» όταν βλέπει ντέρμπι

Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία/©intime

Το μάτι του Γκαρσία «γυαλίζει» όταν βλέπει ντέρμπι

Κώστας Τσίλης 14:19 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 09.02.2024

Ο Γκαρσία ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά φέτος απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά ήδη έχει κάνει όργια σε ματς ντέρμπι από τότε που φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ

Μπορεί πλέον να έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όμως δύσκολα θα πει κάποιος με σιγουριά, πως όλες οι αποφάσεις για τις θέσεις στην βασική ενδεκάδα, έχουν «κλειδώσει» στο μυαλό του Ματίας Αλμέιδα. Και κυρίως είναι πολύ μεγάλο ρίσκο να θεωρήσει κάποιος πως έχει δοθεί η οριστική απάντηση στο δίλημμα, για το ποιος εκ των Λιβάι Γκαρσία ή Έκι Πόνσε, θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ.

Προφανώς και για περισσότερους από έναν λόγους, το προβάδισμα το έχει ο επιθετικός από το Τρινιντάντ. Ωστόσο από την άλλη μεριά, δεν ήταν λίγες οι ασκήσεις μέσα στην εβδομάδα, που ο Αλμέιδα δούλεψε και με τον Πόνσε ως σέντερ φορ, σε μια ομάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό σχήμα στο ματς της Τούμπας. Το ίδιο φυσικά έχει κάνει ο Αργεντινός τεχνικός σε πολλές ασκήσεις και με τον Γκαρσία. Με τις ενδείξεις να οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Αλμέιδα σκέφτεται περισσότερο την επιλογή του Λιβάι. Όμως είναι τέτοια η συνθήκη, που χωρίς… αποδείξεις, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, ο Γκαρσία είναι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που… τρέφεται από τα γκολ που πετυχαίνει σε παιχνίδια με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι. Σαν αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι αριθμοί του Λιβάι στα παιχνίδια απέναντι στους ανταγωνιστές της ΑΕΚ για τον τίτλο, είναι εντυπωσιακά. Και μάλιστα όχι μόνο στην περυσινή εντυπωσιακή σεζόν του. Ούτε παίζοντας μόνο ως σέντερ φορ. Η αλήθεια είναι πως ο Γκαρσία είχε αρχίσει να βρίσκει δίχτυα σε παιχνίδια με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι, ήδη από την πρώτη του σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ. Τότε που ακόμα οι προπονητές τον… εγκλώβιζαν στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Λιβάι μετράει μέχρι τώρα μέχρι τώρα, μια ντουζίνα γκολ απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό αλλά και ΠΑΟΚ. Μάλιστα και φέτος έχει σκοράρει απέναντι στους ερυθρόλευκους και τους πράσινους. Όχι όμως απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου. Άλλωστε ο Γκαρσία ήταν απών λόγω τραυματισμού στο πρώτο φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αντίθετα στα ματς με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα οποία ο Λιβάι ξεκίνησε βασικός, σκόραρε και στα δυο.

Τα περισσότερα γκολ σε ματς με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Γκαρσία τα έχει πετύχει απέναντι στον Ολυμπιακό. Συνολικά πέντε. Τέσσερις φορές έχει σκοράρει απέναντι στον Παναθηναϊκό και τρείς φορές έχει βρει δίχτυα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όμως σ’ αντίθεση μ’ ότι έχει γίνει με Παναθηναϊκό και με Ολυμπιακό, στην φετινή σεζόν ο Γκαρσία δεν έχει παίξει καμία φορά απέναντι στην ομάδα του Λουτσέσκου. Για πρώτη φορά για την φετινή σεζόν, αυτό θα συμβεί τώρα στο ματς της Τούμπας.

Ο Γκαρσία την πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ, σκόραρε μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και μάλιστα δυο φορές. Τη σεζόν 2021-22, στην οποία ο Λιβάι εξακολουθούσε να παίζει στα άκρα και που ήταν και καταστροφική για την ΑΕΚ, είχε βρει δίχτυα μια φορά απέναντι στον Ολυμπιακό και μια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Στην περυσινή σεζόν, πρώτη του Γκαρσία σε ρόλο φορ, έβαλε τρία γκολ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και δυο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ενώ φέτος ο Λιβάι μετράει ήδη δυο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό και ένα σε ματς με τον Ολυμπιακό.