Η ΑΕΚ κόβει το γήπεδο σ’ όσους επιχειρήσουν να βάλουν μαζί τους δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο

Opap Arena

i

© Intime

Η ΑΕΚ κόβει το γήπεδο σ’ όσους επιχειρήσουν να βάλουν μαζί τους δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο

Κώστας Τσίλης 17:40 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 08.02.2024

Αυστηρά μέτρα με την συνδρομή του συστήματος παρακολούθησης, προτίθεται να πάρει η ΑΕΚ, γι αυτούς που θα προσπαθήσουν να βάλουν μαζί τους στα τουρνικέ επιπλέον άτομο χωρίς εισιτήριο

Η ΑΕΚ έχει ένα άρτιο σύστημα παρακολούθησης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως πιστοποίησε και η επιθεώρηση του κλιμακίου της UEFA. Αυτό το σύστημα, προτίθεται η Ένωση να το αξιοποιήσει, προκειμένου να καταπολεμήσει και μάλιστα δραστικά, την μάστιγα της εισόδου χωρίς εισιτήριο.

Με πιστοποίηση της UEFA, η «Opap Arena» πληροί όλες τις προϋποθέσεις για λειτουργία με απόλυτη ασφάλεια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:33 - 08.02.2024

Με πιστοποίηση της UEFA, η «Opap Arena» πληροί όλες τις προϋποθέσεις για λειτουργία με απόλυτη ασφάλεια

Κλιμάκιο της UEFA κάνει την τελική επιθεώρηση του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας ενόψει του ευρωπαϊκού τελικού και η πιστοποίηση του συστήματος παρακολούθησης συμπίπτει με μέτρα που έχει εξαγγείλει η πολιτεία για την επιστροφή του κόσμου.

Στην ΑΕΚ σκοπεύουν να κόψουν το γήπεδο, ακόμα και σε κάτοχο διαρκείας, σε περίπτωση που καταγραφεί από τις κάμερες, να βάζει επιπλέον άτομο μαζί του στα τουρνικέ κατά την είσοδο του. Ήδη από τον αγώνα με την Κηφισιά, όταν το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης εντοπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια κατόχου εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου να περάσει μαζί του από το τουρνικέ και δεύτερο άτομο το οποίο δεν θα έχει εισιτήριο, τότε αν πρόκειται για κάτοχο διαρκείας αυτό θα ακυρώνεται άμεσα και θα αφαιρείται από τον παραβάτη.

Αν ο παραβάτης είναι κάτοχος απλού -και πάντοτε ονομαστικού- εισιτηρίου, τότε αμέσως μετά τον εντοπισμό του από το σύστημα θα μπαίνει αυτόματα σε black list. Κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα να αγοράσει ξανά εισιτήριο και δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί στην Opap Arena. Άλλωστε δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μην εντοπιστεί άμεσα όποιος επιχειρήσει να περάσει από το τουρνικέ με ένα εισιτήριο και δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο.

Επίσης η ΑΕΚ τσεκάρει την αγορά και εξετάζει τις δυνατότητες για εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου X-Ray αντίστοιχου με αυτό που υπάρχει στα αεροδρόμια (security scanner) ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί στις θύρες των οργανωμένων. Και μ’ αυτόν τον τρόπο να τελειοποιηθεί ο έλεγχος για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα.