Ο Αλμέιδα είναι πολύ ξεκάθαρος για την διαχείριση και του Ραντόνια και του Πήλιου

Ο Αλμέιδα είναι πολύ ξεκάθαρος για την διαχείριση και του Ραντόνια και του Πήλιου

Κώστας Τσίλης 10:11 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 08.02.2024

Ο σχεδιασμός που έχει κάνει ο Αλμέιδα τόσο για την περίπτωση του Ραντόνια όσο και του Πήλιου έχει συγκεκριμένα και βήματα και ορίζοντα αλλά ακόμα δεν προβλέπει μονιμοποίηση στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για κανέναν από τους δυο

Στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με Ατρόμητο, ΌΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ έπαιξε με βασικό αριστερό μπακ τον Σταύρο Πήλιο. Και στα δυο τελευταία, με ΟΦΗ και Αστέρα, βασικός δεξιός μπακ ήταν ο Βεντάντ Ραντόνια. Μάλιστα σ' αυτό της περασμένης Κυριακής, ο 23χρονος Βόσνιος ξεκίνησε στην ενδεκάδα παρότι ήταν ετοιμοπόλεμοι και ο Σιντιμπέ αλλά και ο Ρότα. Όλο αυτό, δεν συνιστά καμία έκπληξη. 

Όπως και δεν θα αποτελέσει καμία έκπληξη, αν κανένας εκ των δυο, δεν ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα του κυριακάτικου παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακόμα και αν δεν προλάβει ο Χατζισαφί. Η διαχείριση του Ματίας Αλμέιδα για την περίπτωση του Πήλιου αλλά και του Ραντόνια, είναι πολύ ξεκάθαρη. Και σχεδόν την περιέγραψε την περασμένη Κυριακή μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. 

«Ο Ραντόνια εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνω. Ηταν η στιγμή που να μπορούμε να τον δούμε. Καλύπτει τις προσδοκίες και για τώρα και για το μέλλον. Το ίδιο και ο Πήλιος. Με χαροποιεί που τους βλέπω να εκμεταλλεύονται αυτές τις ευκαιρίες. Είναι αυτό που ψάχνω, αυτό που θέλω», είπε ο Αλμέιδα. Τι εννοούσε με απλά λόγια. Πως οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές, θα παίρνουν τις ευκαιρίες τους, όταν είναι κατάλληλη στιγμή. 

Το γεγονός πως ο Πήλιος έχει παίξει σε τρία ματς πρωταθλήματος ως βασικό αριστερό μπακ, δεν σημαίνει πως θα μονιμοποιηθεί στην θέση. Ούτε όμως αν δεν παίξει την Κυριακή στην Τούμπα, είτε διότι θα επιστρέψει ο Χατζισαφί, είτε ακόμα και αν ο Αλμέιδα επιλέξει πως είναι προτιμότερο για την συνθήκη του ματς να ξαναπαίξει ο Ρότα αριστερά, σημαίνει πως υπολογίζει ή δεν πιστεύει τον Πήλιο. Είναι άλλωστε εξαιρετικά πιθανό, να επιστρέψει και πάλι βασικός την επόμενη αγωνιστική. 

Ο Χατζισαφί θα «τρέξει» για να προλάβει την Τούμπα και ο Αλμέιδα θα «ζυγίσει» τα πάντα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:22 - 07.02.2024

Ο Χατζισαφί θα «τρέξει» για να προλάβει την Τούμπα και ο Αλμέιδα θα «ζυγίσει» τα πάντα

Το Ιράν αποκλείστηκε από τον τελικό του Asian Cup και ο Χατζισαφί θα ψάξει το πρώτο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα και να παλέψει ακόμα και να προλάβει το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τούμπα

Η ουσία είναι πως η διαχείριση που θέλει να κάνει ο Αλμέιδα σε νεαρούς παίκτες όπως ο Πήλιος και ο Ραντόνια, τους οποίους δεδομένα έχει ξεχωρίσει, περνάει κυρίως μέσα από την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας αλλά και τις συνθήκες των παιχνιδιών. Προφανώς και δεν έχει φτάσει η στιγμή για κανέναν από τους δυο να πάρει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Δεδομένα όμως, έχουν μπει στο rotation του Αλμέιδα. Αυτό σημαίνει πως θα συνεχίσουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Ακόμα και ως βασικοί.