Το μοναδικό ενθύμιο στο Αλιάνζ Αρένα που δεν ανήκει στη Μπάγερν, είναι του Μέσι (pic)
i

Μέσι / ©INTIME

Το μοναδικό ενθύμιο στο Αλιάνζ Αρένα που δεν ανήκει στη Μπάγερν, είναι του Μέσι (pic)

Δημήτρης Χούπης 17:35 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 22.12.2022

Ο σεβασμός προς τον αντίπαλο είναι το παν στο ποδόσφαιρο κι αυτό το έδειξε η Μπάγερν δέκα χρόνια πριν, βάζοντας τη φανέλα του Μέσι στο μουσείο της.

Τον σεβασμό της προς τον Λιονέλ Μέσι έδειξε η Μπάγερν Μονάχου δέκα χρόνια πριν. Εκείνη τη χρονιά ο Αργεντίνος σταρ είχε σκοράρει 91 γκολ, αριθμός ρεκόρ, τον οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς να το σπάσει. Μάλιστα ο Αργεντίνος είχε σπάσει το ρεκόρ του «δικού» της Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε σκοράρει 85 γκολ σε 60 αγώνες. 

Σπάζοντας το ρεκόρ ο τότε 25χρονος Μέσι υπέγραψε μία φανέλα της Μπαρτσελόνα και την έστειλε στον πρώην κάτοχο του ρεκόρ. Από τη μεριά του ο Μίλερ την έδωσε στους «Βαυαρούς», οι οποίοι την έβαλαν στο μουσείο τους. Αυτό λοιπόν είναι και το μοναδικό μη Μπάγερν ενθύμιο στο μουσείο της ομάδας, που βρίσκεται στο γήπεδό τους, το Αλιάνζ Αρένα.

«Το ρεκόρ μου κράτησε για σαράντα χρόνια, 85 γκολ σε εξήντα αγώνες και τώρα το έσπασε ο καλύτερος παίχτης του κόσμου κι είμαι ενθουσιασμένος για αυτόν. Είναι ένας εξαιρετικός παίχτης, μεγάλος. Είναι τόσο καλός και ειλικρινής ποδοσφαιριστής και ελπίζω να βρει ένα ή δύο γκολ το 2012 και έτσι μπορεί να κρατήσει αυτό το ρεκόρ για άλλα σαράντα χρόνια. Είναι φανταστικός. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δε παίζει για τη Μπάγερν», ήταν τα λόγια του Γερμανού παλαίμαχου. 

Εκείνη τη χρονιά ο Μέσι αν και είχε σκοράρει ακατάπαυστα κατάφερε να σηκώσει μόνο το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ είχε αποκλειστεί από την Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε χάσει το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.