Το μπλοκάκι του Αλμέιδα για την χειμερινή αγορά, έχει στην κορυφή το αριστερό μπακ

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Το μπλοκάκι του Αλμέιδα για την χειμερινή αγορά, έχει στην κορυφή το αριστερό μπακ

Κώστας Τσίλης 23:30 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:37 - 23.12.2023

Η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά του Γενάρη κοιτάζει πρώτα απ' όλα για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας της

Στην επιστροφή της ΑΕΚ στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αρχές Γενάρη, μετά την διακοπή για τις γιορτές, δεν θα έχει διαθέσιμους τους δυο αριστερούς μπακ που ήταν βασικοί στο rotation του Αλμέιδα. Δεν έχει βγει ακόμα η αποστολή του Ιράν, αλλά θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν δεν κληθούν για το κύπελλο Ασίας ο Εχσάν Χατζισαφί και ο Μιλάντ Μοχαμάντι. Κάτι που είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσει. 

Επίσης αυτό που φάνηκε το τελευταίο διάστημα και κυρίως στα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό, είναι πως έχει χάσει πολύ έδαφος το σενάριο να βασιστεί ο Αλμέιδα στον Σταύρο Πήλιο, ως βασική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο νεαρός μπακ όχι απλώς δεν έπαιξε βασικός, αλλά δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής σε κανένα από τα δυο παιχνίδια. Πιθανότατα αν ο σχεδιασμός του Αλμέιδα για τον Πήλιο ήταν διαφορετικός, θα υπήρχε και διαφορετική διαχείριση. Ειδικά σ' αυτά τα δυο ματς. 

Όλες οι ενδείξεις λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ΑΕΚ τσεκάρει την μεταγραφική αγορά για την απόκτηση αριστερού μπακ. Και μάλιστα κατά προτεραιότητα. Κάτι που δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Κυρίως διότι αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, δεν είναι απλώς ένα "μπάλωμα" για την θέση, προκειμένου να καλυφθούν οι απουσίες που θα προκύψουν τον Γενάρη. Η στόχευση της ΑΕΚ για ενίσχυση στην θέση του αριστερού μπακ, αφορά επιλογή με ορίζοντα και την επόμενη σεζόν. 

Άλλωστε το συμβόλαιο του Μοχαμάντι λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Και δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική ανανέωσης. Ως εκ τούτου η ΑΕΚ ψάχνει στην χειμερινή αγορά του Γενάρη ένα αριστερό μπακ, που θα διεκδικήσει αμέσως την θέση του βασικού. Όχι επειδή θα υπάρχουν απουσίες, αλλά επειδή αυτό θα επιτάσσει η ποιότητα του. Είναι δεδομένο πως έχει γίνει ήδη προεργασία, έστω και αν δεν έχει δει στο φως της δημοσιότητας κανένα όνομα. Και όπως συνηθίζει η ΑΕΚ σ' αυτές τις περιπτώσεις, οι εξελίξεις θα τρέξουν υπό άκρα μυστικότητα. Τουλάχιστον αυτό υπάρχει ως στόχευση, όπως πάντα.