Το ποδόσφαιρο οφείλει την ύπαρξη του στο Πακιστάν... (pic)
i

Εργοστάσιο στο Πακιστάν / © PrntScrn

Το ποδόσφαιρο οφείλει την ύπαρξη του στο Πακιστάν... (pic)

Sportal newsroom 17:34 - 26.12.2022

Το μεγαλύτερο μέρος από τις μπάλες ποδοσφαίρου παράγεται στο Πακιστάν, με την ασιατική χώρα να εξάγει το 60% των... στρογγυλών θεών στον υπόλοιπο κόσμο

Το Πακιστάν μπορεί να μην φημίζεται για το ποδόσφαιρο που προσφέρει, με την ομάδα της Ασίας να μην έχει καταφέρει ούτε μία φορά να προκριθεί σε μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.

Ωστόσο έχει άλλο κατόρθωμα να... καυχιέται, αφού χάρη σε εκείνη καταφέρνουμε εμείς οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τον «βασιλιά των σπορ». Πιο αναλυτικά, η εν λόγω χώρα παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό ποδοσφαιρικών μπαλών στον κόσμο, με το νούμερο να αγγίζει το 60%.

Μεγάλα διεθνή brands όπως η Nike, η Adidas, η Lotto, η Reebok και άλλες πολλές εταιρείες έχουν τα κύρια εργοστάσιά τους στην πόλη Σιάλκοτ, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα της χώρας. Μάλιστα η τελευταία μπάλα που παράχθηκε στην «Ball City», όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη περιοχή, ήταν και αυτή του Μουντιάλ, Αλ Ρίχλα.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία απασχολεί περίπου 600.000 άτομα (το ένα τέταρτο μάλιστα είναι γυναίκες), με τα κέρδη να υπολογίζονται σε 1,2 δις ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με τους ντόπιους, η παιδική εκμετάλλευση στη βιομηχανία ανήκει στο παρελθόν με τους εργαζόμενους να έχουν πλέον ανταγωνιστικό μισθός.