Το πρώτο γκολ του Ιτούρμπε σε ντέρμπι – Οπότε σκοράρει ο Άρης είναι αήττητος

Ο Ιτούρμπε μείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό.

i

©intime

Το πρώτο γκολ του Ιτούρμπε σε ντέρμπι – Οπότε σκοράρει ο Άρης είναι αήττητος

Γιώργος Σακελλαρίου 15:43 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 04.04.2023

Ο Χουάν Ιτούρμπε χρειάστηκε 27 αγώνες κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους για να βρει δίχτυα με τη φανέλα του Άρη. Όποτε το κάνει, πάντως, ο Άρης δεν χάνει.

Ο Χουάν Ιτούρμπε ήταν ένα τεράστιο ταλέντο.

Ο 30χρονος Παραγουανός ήρθε στον Άρη, ώστε με την ποιότητά του και την προσωπικότητά του να κάνει τη διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδωσε αυτά που θα περίμεναν όλοι στον σύλλογο. Έχει τις ευθύνες του, όπως έχουν και οι προπονητές που τον διαχειρίστηκαν. Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ιτούρμπε έστω κι αργά, όπως αναφέραμε, ξύπνησε. Πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι και μάλιστα με το δεξί. Αυτό ήταν το 27ο παιχνίδι του κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Στα προηγούμενα 26 δεν είχε σκοράρει. Έκανε την αρχή και τώρα περιμένουν στον Άρη να υπάρξει συνέχεια. Αν τα καταφέρει ενδεχομένως ν’ αλλάξει η κατάσταση για το μέλλον του στον σύλλογο. Διότι προς το παρόν, δεν είναι βέβαιο ότι θα ανανεώσει τη συνεργασία του, που λήγει στο τέλος της σεζόν.

Ο Ιτούρμπε κόντρα στους υπόλοιπους μεγάλους έπαιξε σε 15 αγώνες για το πρωτάθλημα και ήταν άσφαιρος, ενώ δεν είχε καν ασίστ. Ακολούθησαν δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Έπαιξε συνολικά και στα δύο ματς 146 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει για να πάρει την πρόκριση ο Άρης.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των playoffs χρειάστηκε να περάσουν εννέα ντέρμπι. Σύνολο 26 ματς. Στο 27ο, λοιπόν, κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχε το παρθενικό του γκολ σε ντέρμπι. Την Τετάρτη έχει τον Παναθηναϊκό μπροστά του και στη συνέχεια την ΑΕΚ, ώστε να βγάλει το ταλέντο του, την προσωπικότητά του και να δείξει αν μπορεί να γυρίσει τον διακόπτη λίγο πριν το τέλος του συμβολαίου του.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι όποτε ο Ιτούρμπε σκοράρει ή δίνει ασίστ, ο Άρης δεν χάνει. Ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός μετράει συνολικά με τη φανέλα του Άρη 70 αγώνες με 6 γκολ και 4 ασίστ.

Στην Ευρώπη σκόραρε στις 21/7/22 στο 5-1 επί της Γκόμελ. Συγκεκριμένα, έκανε το 2-1 στο 28’. Στην Ελλάδα βρήκε δίχτυα στις 23/2/22 όταν διαμόρφωσε το 3-0 στο 83’ κόντρα στον Ατρόμητο. Στις 20/2/23 πέτυχε το τελικό 0-3 στο 90’ επί του ΟΦΗ. Την 1/12/21 διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο. Στις 16/12/22 επίσης με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο έκανε το 1-1 στο 52’ πριν το τελικό 1-2 του Πάλμα.

Έδωσε επίσης ασίστ στη νίκη με 2-1 επί της Γκόμελ εκτός έδρας (τυπικά, αφού το ματς έγινε στη Θεσσαλονίκη), στη νίκη εντός με 2-1 επί της Μακάμπι, στην εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΟΦΗ για το 1-1 και στο ματς των playoffs με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη νίκη με 3-0 πέρσι στους «Ζωσιμάδες».