Το σκεπτικό του Άρη για την ενίσχυση στα στόπερ
i

Μπράμπετς/©Intime

Το σκεπτικό του Άρη για την ενίσχυση στα στόπερ

Αλέξης Σαββόπουλος 10:40 - 24.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 24.12.2022

Ο τέταρτος κεντρικός αμυντικός, τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και η αναζήτηση ενός… νέου Μπράμπετς.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ενκουλού στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Καμερούν και η τιμωρία του Φαμπιάνο που απουσίασε από την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στη Λιβαδειά, ήρθε να αναδείξει για μια ακόμη φορά την απουσία ενός τέταρτου στόπερ από το ρόστερ του Άρη. Ενός κεντρικού αμυντικού που θα συμπλήρωνε την πολύ ικανή τριάδα που συνθέτουν Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Ενκουλού και θα έδινε λύσεις στα απρόοπτα που υπάρχουν πάντα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Ο Πάρντιου προφανώς δεν θεωρεί ακόμη έτοιμο τον νεαρό Τανούλη που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 18 και αναγκάζεται να… βαφτίζει στόπερ τον Πίρσμαν. Αν θα ήθελε έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό; Προφανώς ναι αλλά για τη διοίκηση, η απόκτηση στόπερ εντάσσεται στο πλάνο που ήδη υπάρχει για το καλοκαίρι και δεν γίνεται να αποσυνδεθεί από τη σκέψη αυτή. 

Το εύκολο για τον Άρη θα ήταν να πάρει ένα κεντρικό αμυντικό… απλά για να πάρει. Έναν δανεικό, ίσως αμφιβόλου αξίας. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν θέλουν στον Άρη. Αντίθετα αν προχωρούσαν ή προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση θα ήταν με ορίζοντα διετίας τουλάχιστον. Μια περίπτωση ενός νέου Μπράμπετς για παράδειγμα που πρόσφατα επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2025.

Κάτι ακόμη. Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Τσέχος είναι ο μόνος σίγουρος για το κέντρο της άμυνας αφού ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Φαμπιάνο και του Ενκουλού. Επομένως αν ο Άρης προσέθετε έναν κεντρικό αμυντικό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο δεν θα ήταν ένας απλά συμπληρωματικός, αλλά εν δυνάμει βασικός, με δεδομένο ότι το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των Φαμπιάνο και Ενκουλού. 

Στην παρούσα φάση η αναζήτηση ενός κεντρικού αμυντικού με τέτοιο αγωνιστικό και ηλικιακό προφίλ δεν απέδωσε καρπούς. Αν δεν βρεθεί και το επόμενο διάστημα κάποιος που να πληροί τις προδιαγραφές, τότε είναι πολύ πιθανό, ο Άρης να μην αποκτήσει στόπερ τον Γενάρη και να πορευτεί ως έχει ως το τέλος της σεζόν. Ενδεχόμενο που συγκεντρώνει και αρκετές πιθανότητες αυτή τη στιγμή…