Άρης: Ο Νταρίντα και η πολυκοσμία στον άξονα
i

Νταρίντα/©arisfc

Άρης: Ο Νταρίντα και η πολυκοσμία στον άξονα

Αλέξης Σαββόπουλος 18:57 - 23.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 23.12.2022

Ποιες ανακατατάξεις αναμένεται να σηματοδοτήσει στην ενδεκάδα της ομάδας της Θεσσαλονίκης η προσθήκη του Τσέχου. Ποιος ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον προπονητή του Άρη.

Ο Άλαν Πάρντιου τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στις πρώτες προπονήσεις του με τον Άρη να είναι έτοιμος… από καιρό αλλά ταυτόχρονα πονοκεφαλιάζει γιατί η προσθήκη του Τσέχου προκαλεί πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή και πιθανές εσωτερικές ανακατατάξεις. Ο 32χρονος πρώην μέσος της Χέρτα, με την εικόνα του θα διεκδικήσει φανέλα βασικού με το καλημέρα (δηλαδή από το ντέρμπι στην Τούμπα στις 4/1) και μαζί μια αναγκαστική διαχείριση από τον προπονητή του που βλέπει πλέον τις επιλογές του να αυξάνονται στη μεσαία γραμμή. Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταμπό, Νταρίντα, Ροντρίγκες, Ματέο, Μάνου Γκαρθία θα κονταροχτυπηθούν για τις τρεις θέσεις του άξονα, εφόσον ο Πάρντιου επιλέξει το αγαπημένο του 4-2-3-1.

Όλοι να παίζουν φυσικά δεν γίνεται. Κάποιοι πρέπει να μένουν στον πάγκο, ακόμη και εκτός αποστολής σε ορισμένα παιχνίδια. Το μεγάλο… ζήτημα για τον προπονητή του Άρη είναι πως θα καταφέρει να αξιοποιήσει δυο παίκτες που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν και οι δυο βασικοί. Τον Ματέο Γκαρσία και τον Μάνου Γκαρθία. Ο πρώτος μετά από καιρό, παίζοντας στον άξονα, μοιάζει αναγεννημένος. Πολύτιμος και σημαντικός για την ομάδα του και το πλάνο του προπονητή. Η αναπόφευκτη χρησιμοποίηση του Νταρίντα στο πλευρό του Ετέμπο, σημαίνει ότι ένας εκ των Ματέο και Γκαρθία θα πρέπει να μείνει στον πάγκο. Και ειδικά στην παρούσα φάση, με την εικόνα του Ματέο στον αγωνιστικό χώρο θα ήταν και άδικο για τον παίκτη και ενδεχομένως και επιζήμιο για την ομάδα.

Από την άλλη είναι και ο Μάνου Γκαρθία. Ένα πρότζεκτ για τον Άρη που ψάχνει να βρει τον ρόλο του στην ομάδα. Στη Λιβαδειά δεν αγωνίστηκε καθόλου και συνολικά στη σεζόν του λείπει η σταθερότητα και ο συνεχόμενος αγωνιστικός ρυθμός. Μια λύση για τον προπονητή του Άρη, με την λειψανδρία που έχει στις πλευρές θα ήταν να μεταφέρει τον Ματέο στα δεξιά ως αντι- Μαντσίνι εφόσον φύγει ο αργεντινός. Σκέψεις και λύσεις που θα αρχίσουν να απασχολούν έντονα τον Άγγλο τεχνικό, από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και έπειτα που θα έχει πια δικαίωμα συμμετοχής ο Νταρίντα.