Το τελευταίο σκάνδαλο ψεύτικων ηλικιών στο ποδόσφαιρο: Γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του

Γκελόρ Κανγκά

Το τελευταίο σκάνδαλο ψεύτικων ηλικιών στο ποδόσφαιρο: Γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του

Κώστας Τόπας 11:48 - 10.01.2024

Αμφιβολίες προέκυψαν τις τελευταίες ώρες στην Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου για την αληθινή ταυτότητα και ηλικία του Γκελόρ Κανγκά, διεθνούς ποδοσφαιριστή με το Κονγκό.

Η CAF (Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου) ζήτησε από τον ποδοσφαιριστή Γκελόρ Κανγκά να αποδείξει την ηλικία του πριν ξεκινήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο επιθετικός μέσος του Ερυθρού Αστέρα με τον οποίο αγωνίζεται από το 2020 και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Μανγκασπόρ, Μισιλέ, Μουνάνα, Ροστόφ και Σπάρτα Πράγας δηλώνει ότι είναι (;) 33 ετών.

Η εφημερίδα «Record» δημοσιεύει ότι η CAF ζήτησε από τον Γκελόρ Κανγκάνα διευκρινίσει πώς, σύμφωνα με τα έγγραφα που χειρίζονται, ο ποδοσφαιριστής γεννήθηκε... τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του! Τα έγγραφα που παρουσίασε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκαμπόν, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου του, διασφαλίζουν ότι ο μέσος γεννήθηκε στο Οϊέμ του Γκαμπόν την 1η Σεπτεμβρίου 1990.

Η Ομοσπονδία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό κατήγγειλε το 2021 ότι ο Γκελόρ Κανγκάνα είναι πραγματικά ο Κιάκου-Κιάκου Κιανγκά, ένας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1985 στην Κινσάσα (Κονγκό). Η έρευνα σχετικά με αυτήν την καταγγελία αποκάλυψε ότι η μητέρα του Γκελόρ Κανγκάνα είχε πεθάνει στις αρχές του 1986, περίπου τέσσερις μήνες μετά την υποτιθέμενη γέννηση του Κιανγκά... ο οποίος θεωρητικά θα ήταν 38 ετών.

Η Μπάγερν έκανε κάτι μοναδικό για τον Μέσι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου
BUNDESLIGA

09:04 - 10.01.2024

Η Μπάγερν έκανε κάτι μοναδικό για τον Μέσι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Η Μπάγερν Μονάχου έσπασε πρόσφατα τον δικό της κανόνα για τον Λιονέλ Μέσι, αρκετά χρόνια αφότου απέτισε ένα συγκινητικό φόρο τιμής στον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

Ο Ζοάο Πόρτο ντι Αλμπουκέρκε αναφέρει στην πορτογαλική εφημερίδα ότι σε αυτήν την κατάσταση η CAF κάλεσε τον Γκελόρ Κανγκάνα για να καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής και η Γκαμπόν μπορεί να αντιμετωπίσει πιθανή ποινή για παραποίηση εγγράφων και μη συμμόρφωση με τους κανόνες της FIFA για την εγγραφή ενός παίκτη.