Η Μπάγερν έκανε κάτι μοναδικό για τον Μέσι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μπάγερν Μονάχου & Λιονέλ Μέσι

Η Μπάγερν έκανε κάτι μοναδικό για τον Μέσι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Κώστας Τόπας 09:04 - 10.01.2024

Η Μπάγερν Μονάχου έσπασε πρόσφατα τον δικό της κανόνα για τον Λιονέλ Μέσι, αρκετά χρόνια αφότου απέτισε ένα συγκινητικό φόρο τιμής στον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας.

Η σχέση του Λιονέλ Μέσι με την Μπάγερν Μονάχου δεν είναι παρά σεβαστή εδώ και πολλά χρόνια. Το 2018, ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα έλαβε το δικό του προσωπικό τμήμα αφιερώματος μέσα στην «Αλιάντς Αρίνα». Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, μια υπογεγραμμένη φανέλα του Αργεντινού Παγκόσμιου πρωταθλητή εκτίθεται περήφανα σε ένα ντουλάπι και είναι το μόνο κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου που δεν σχετίζεται με τους Βαυαρούς, στο μουσείο του συλλόγου.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας με αυτόν τον τρόπο... γιορτάζει τον Μέσι που σημείωσε 91 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, όταν ξεπέρασε το ρεκόρ του θρύλου της Μπάγερν, Γκερντ Μίλερ με 85 γκολ το 1972. Λίγο αφότου ο «Pulga» έσπασε το ρεκόρ, χάρισε στον θρύλο των Βαυαρών, Μίλερ, μια υπογεγραμμένη φανέλα που έγραφε: «Για τον Γκερντ Μίλερ. Ο σεβασμός και ο θαυμασμός μου».

Στη συνέχεια, ο Μίλερ δώρισε τη φανέλα στον πρώην σύλλογο του και ο φόρος τιμής παραμένει. Τι έκανε λοιπόν πρόσφατα η γερμανική ομάδα για να τιμήσει τον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας; Η Μπάγερν Μονάχου άρχισε να ακολουθεί τον Λιονέλ Μέσι στο Instagram. Ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που ακολουθεί η Μπάγερν στην πλατφόρμα των social media, στο παρελθόν και στο παρόν, που δεν έχει παίξει ποτέ για αυτήν.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Μέσι έστειλε μια ειδική φανέλα στον Γκερντ Μίλερ αφού έσπασε το ρεκόρ του, αλλά συνοδευόταν επίσης από μια επιστολή που είχε γράψει ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ρόσελ. Η επιστολή απευθυνόταν στον ομόλογό του στην Μπάγερν, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, και είχε τίτλο, «Αναγνώριση του παίκτη και του προσώπου που είναι ο Γκερντ Μίλερ».

Συνέχισε περιγράφοντας πώς τόσο ο Μέσι όσο και ο Μίλερ έχουν γίνει «θρύλοι» στους αντίστοιχους συλλόγους τους. «Η εκτίμηση και ο θαυμασμός που νιώθει ο σύλλογός μας για την Μπάγερν και τους οπαδούς της αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στον ιστορικό δεσμό μεταξύ αυτών των δύο σπουδαίων παικτών που έχουν γίνει αθλητικοί θρύλοι των συλλόγων μας», είπε ο Ροσέλ στην επιστολή.