Τομ Φαν Βέερτ: Ένας χαρούμενος... παγκίτης!
i

Τομ Φαν Βέερτ/intime

Τομ Φαν Βέερτ: Ένας χαρούμενος... παγκίτης!

Κώστας Τσίλης 20:52 - 21.12.2022

Την παρτίδα με την Λαμία, η ΑΕΚ την πήρε όταν ο Αλμέιδα έριξε τον Φαν Βέερτ στο... τραπέζι και αυτός είναι ο ρόλος που (θα) έχει ο Ολλανδός φορ

Όταν πριν από μόλις τρεις μήνες και κάτι, η ΑΕΚ αποκτούσε τον Τομ Φαν Βέερτ, η συζήτηση που είχε ανοίξει ήταν μεγάλη. Κυρίως για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Ολλανδός επιθετικός, σε μια ομάδα που ο προπονητής της είχε ήδη αποφασίσει να παίξει με φορ τον Γκαρσία και ο κόσμος της περίμενε ένα πιο... βαρβάτο όνομα. 

Χρειάστηκε να φτάσει 21 Δεκέμβρη, αλλά μόλις στην τρίτη συμμετοχή του Φαν Βέερτ με την φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, για να είναι πολύ ξεκάθαρος ο ρόλος που θα έχει στην ΑΕΚ. Θα είναι ο δυνατός άσος που θα βγάζει ο Ματίας Αλμέιδα από το μανίκι του, για να κερδίζει τα παιχνίδια. Όπως έγινε απέναντι στην Λαμία

Μέχρι ο Αργεντινός τεχνικός να δώσει εντολή στον Ολλανδό φορ να μπει στο γήπεδο, η ΑΕΚ δυσλειτουργούσε επιθετικά λόγω των πολλών απουσιών και αγχωνόταν πως μπορεί να πέσει σε παγίδα γκέλας. Ο Αλμέιδα είχε κρατήσει στον πάγκο τον Φαν Βέερτ, ακριβώς για να βρει το αντίδοτο, σε μια τέτοια εξέλιξη. Και το βρήκε. 

Δυο γκολ πέτυχε και έδωσε μια ασίστ ο Ολλανδός. Και τα δυο γκολ, με κεφαλιές και σεντερφορίσια. Ακριβώς ότι ήθελε, ότι περίμενε ο Αλμέιδα. Και ως προς τα γκολ αλλά και ως προς τον ρόλο του Φαν Βέερτ. Ήξερε από την πρώτη στιγμή που άναβε το πράσινο φως για την απόκτηση του, πως ο Ολλανδός είναι ίσως ο πιο κατάλληλος για να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει αυτό που έκανε απέναντι στην Λαμία. 

Ήταν μεγάλο πλήγμα για τον Αλμέιδα, το γεγονός πως λόγω τραυματισμού ο Φαν Βέερτ έπαιξε μόλις σε δυο ματς ως αλλαγή των 13 και 18 λεπτών σε δυο ματς σ' ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Και ας μην τον είχε στα πλάνα του, ως τον βασικό φορ. Αυτό που ο Αλμέιδα περιμένει από τον Ολλανδό είναι πολύ σημαντικό και πολύ κρίσιμο για την σεζόν στην ΑΕΚ. Φάνηκε απολύτως στο ματς με την Λαμία.

Όσο για το πως αισθάνεται ο Φαν Βέερτ σ' αυτόν τον ρόλο; Απολύτως άνετα, είναι η απάντηση. Ο Ολλανδός είναι πολύ έμπειρος για να ξέρει τι ζητούσε η ΑΕΚ απ' αυτόν, όταν τον αποκτούσε. Και ο Αλμέιδα ήξερε καλά, πως ο Φαν Βέερτ είναι αρκετά ώριμος ποδοσφαιρικά, να αποδεχθεί πλήρως τον ρόλο για τον οποίο τον προόριζε. Αλλιώς δεν θα άναβε ποτέ πράσινο φως για την μεταγραφή. 

Όσο για το αν η εμφάνιση του Φαν Βέερτ στο ματς με την Λαμία, θα αλλάξει τις σκέψεις του Αλμέιδα, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι αρνητική. Διότι αυτό ακριβώς που έγινε στο ματς με την Λαμία, είναι αυτό που ο Αργεντινός τεχνικός έχει στο μυαλό του για τον Ολλανδό φορ. Και είναι κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη η ΑΕΚ. Κάθε ομάδα που έχει βλέψεις σε πρωταθληματισμό, χρειάζεται έναν τόσο αποτελεσματικό φορ, σ' έναν τέτοιο ρόλο.