Το επίτευγμα του «αθόρυβου» Μπράντον Τόμας που δεν έχει πετύχει κανένας ξένος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Μπράντον Τόμας

i

© Intime

Το επίτευγμα του «αθόρυβου» Μπράντον Τόμας που δεν έχει πετύχει κανένας ξένος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Ο Μπράντον Τόμας αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης τη φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, με τον Ισπανό φορ να έχει καταγράψει μία ξεχωριστή επίδοση.

Με τον Σαμάτα να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στο 100%, ο Μπράντον Τόμας αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην «αιχμή του δόρατος» για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός φορ έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη σεζόν και σε κάθε ματς δικαιώνει τον Ράζβαν Λουτσέσκου για την εμπιστοσύνη που του δείχνει. Μέχρι στιγμής μετράει ήδη τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο «αθόρυβος» εκτελεστής και η ανανέωση

Ο Μπράντον Τόμας είναι από τους επιθετικούς δεν κάνουν αρκετό... θόρυβο. Μπορεί ο Ισπανός φορ να μην έχει στο παλμαρέ του την εκτελεστική δεινότητα του Στέφανου Αθανασιάδη ή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ωστόσο η δουλειά που κάνει στο γήπεδο αποτελεί... χρυσάφι. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει την ικανότητα να βγαίνει από την περιοχή συχνά, να κινείται περιφερειακά και να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας κι αυτός είναι ένας από τους λόγους, που ο Ρουμάνος τεχνικός του δείχνει «τυφλή» εμπιστοσύνη.

Συνολικά με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει σημειώσει 16 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 51 συμμετοχές. Ένας αριθμός που δεν... τρομάζει, ωστόσο η προσφορά του στο χορτάρι είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Τον περασμένο Ιούνιο ο 28χρονος φορ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 1+1 χρόνια, με τον Ιβάν Σαββίδη να επιβραβεύει τη συνολική του παρουσία στην πρώτη του σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας για αυτήν την χρονιά, ενώ αν πιάσει κάποια νούμερα (διψήφιο αριθμό γκολ, αριθμός συμμετοχών) θα ανανεώσει αυτόματα και για την επόμενη.

Το εντυπωσιακό ρεκόρ 

Η εκρηκτική εκκίνηση του Τόμας τη φετινή σεζόν, τα σημαντικά γκολ στην Ευρώπη που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και το τέρμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουν οδηγήσει τον επιθετικό του Δικεφάλου σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η έγκυρη σελίδα που ασχολείται με θέματα στατιστικών για τα τμήματα του ΠΑΟΚ «Η Ασπρόμαυρη Βίβλος»: «Ο Μπράντον Τόμας είναι ο μοναδικός ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έχει σκοράρει σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, τόσο ως βασικός, όσο και ως αλλαγή».