Τον δρόμο για την ανασύνταξη, τον έδειξε ο Αλμέιδα στους παίκτες, ήδη από τα αποδυτήρια της Opap Arena

Τον δρόμο για την ανασύνταξη, τον έδειξε ο Αλμέιδα στους παίκτες, ήδη από τα αποδυτήρια της Opap Arena

Κώστας Τσίλης 20:18 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:24 - 14.05.2024

Ο Αλμέιδα μίλησε και πάλι για αρκετή ώρα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, δίνοντας το στίγμα για την επόμενη μέρα και τον τρόπο που πρέπει να συνεχίσουν την μάχη για τον τίτλο

Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά και τι έγινε και τι δεν έγινε στο ματς με τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ από το 2-0 υπέρ της έμεινε στην ισοπαλία. Το ίδιο ισχύει και για το πως πήγε το ντέρμπι της Λεωφόρου από το 0-1 στο 2-1. Ξέρει επίσης πολύ καλά και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα αλλά και το απαιτείται στην δεδομένη χρονική στιγμή, που έχουν απομείνει όλες κι όλες έξι "μάχες" μέχρι το φινάλε. Αυτά ακριβώς έβαλε ο Αλμέιδα επί... τάπητος πίσω από την κλειστή πόρτα των αποδυτηρίων της Νέας Φιλαδέλφειας, με την λήξη του χθεσινού ματς.

Η ΑΕΚ ακόμα ορίζει την τύχη της, αλλά το κρίσιμο είναι εάν την πιστεύει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:40 - 08.04.2024

Η ΑΕΚ ακόμα ορίζει την τύχη της, αλλά το κρίσιμο είναι εάν την πιστεύει

Πέντε βαθμούς έχασε η ΑΕΚ μέσα σε τρεις μέρες σε ντέρμπι που προηγήθηκε, παραμένει στο κόλπο του τίτλου, αλλά αν δεν ξαναβρεί την πίστη στα πόδια της, δεν θα μπορέσει να τον διεκδικήσει - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Όπως έγινε και στην Λεωφόρο, έτσι και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός τεχνικός κράτησε για πολύ ώρα τους παίκτες του μέσα στα αποδυτήρια. Τους είπε πολλά, όμως κυρίως προσπάθησε να τους βάλει ήδη από το επόμενο λεπτό του στραβοπατήματος με τον ΠΑΟΚ, στον δρόμο της... ανασύνταξης. Διότι αυτό είναι πλέον και το μοναδικό ζητούμενο. Αυτό έχει ανάγκη αυτή την στιγμή η ΑΕΚ.

Ήταν "σκασμένος" ο Αλμέιδα την Κυριακή το βράδυ. Ήδη ήταν "σκασμένος" από την περασμένη Κυριακή το βράδυ, παρά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Κυρίως διότι έβλεπε πως η ΑΕΚ που ξέρει, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα και πολύ καλύτερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Και πάνω και σ' αυτόν τον άξονα, κινήθηκε το στίγμα για την συνέχεια, που έδωσε στους παίκτες του.

Ο Αλμέιδα φυσικά και δεν χάλασε το προγραμματισμένο για σήμερα ρεπό των ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Τους είπε όλα αυτά που έπρεπε να τους πει μέσα στα αποδυτήρια αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού την Κυριακή το βράδυ. Χθες τους έδωσε τον χρόνο για να αποφορτιστούν και σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Κάτι που δεδομένα είχαν τεράστια ανάγκη.

Από αύριο που επιστρέφουν ξανά στις προπονήσεις, ο Αλμέιδα θα πιάσει δουλειά και πάνω στα τεχνικά και τακτικά ζητήματα. Σ' όσα θέλει δηλαδή να δουλέψει και να διορθώσει. Έχει άλλωστε την σημασία του το γεγονός, πως η ΑΕΚ έχει πλέον μπροστά την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, που δεν έχουν ενδιάμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις, για να μπορέσει να δουλέψει και στο αγωνιστικό κομμάτι. Παρότι πλέον περισσότερο βάρος ο Αλμέιδα δίνει στο πνευματικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Εξ ου και η εκτενής συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.