Τάσεις... αυτοχειρίας από την ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι βαθμοί που έχει «πετάξει» ενώ προηγήθηκε (vids)

AEK

i

AEK/©Intime

Τάσεις... αυτοχειρίας από την ΑΕΚ: Αυτοί είναι οι βαθμοί που έχει «πετάξει» ενώ προηγήθηκε (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 17:16 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 08.04.2024

Η ΑΕΚ μολονότι προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε σε 2-2. Έτσι, η «Ένωση» για ένατη φορά τη φετινή σεζόν δεν καταφέρνει να διατηρήσει το προβάδισμα της και να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League κι έτσι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας έξι «στροφές» πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ μολονότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ψυχικά αποθέματα, δεν τα παράτησε και κατάφερε να φέρει το ματς στα (2-2) και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος με 67 βαθμούς στο +1 από την ΑΕΚ και στο + 2 από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ολυμπιακός με 63 βαθμούς κι η αγωνία για την κατάκτηση του πρωταθλητή της σεζόν 2023-24 παρατείνεται.

Παράλληλα, αυτό ήταν ένα ακόμη ματς που η ΑΕΚ απώλεσε βαθμούς αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Ήταν το ένατο ματς, για να είμαστε ακριβείς που οι «κιτρινόμαυροι» δεν γεύονται τη χαρά της νίκης παρά το προβάδισμα που παίρνουν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Συνολικά η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει προηγηθεί στο σκορ την τρέχουσα σεζόν σε εννιά αγώνες κι εντούτοις έχει έρθει ισόπαλη στους οκτώ κι έχει χάσει στο ένα. Έτσι, η «Ένωση» εννιά φορές δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα της κι έχει απωλέσει 19 βαθμούς!

Πέρα λοιπόν από το κυριακάτικο ντέρμπι δικεφάλων στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ την έχει... πατήσει άλλα οκτώ ματς! Η αρχή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην «Opap Arena. Η «Ένωση» άνοιξε το σκορ με τον Πόνσε στο 22' κι ο Ελ Κααμπί ισοφάρισε στο 38' για τους Πειραιώτες. Ακολούθησε το εκτός έδρας ματς με την Κηφισιά στις 4 Νοεμβρίου, όταν η «Ένωση» προηγήθηκε με 1-0 στο 58ο λεπτό με αυτογκόλ του Σναϊντερλάν, αλλά η ομάδα των Βορείων Προαστίων ισοφάρισε στο 85' (1-1) χάρη στο γκολ του Βαφέα.

Στις 18 Δεκεμβρίου ο Λιβάι Γκαρσία (2') κι ο Νίκλας Ελίασον (14') έδωσαν αέρα δύο τερμάτων πολύ νωρίς στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Όμως, ο Ζοάο Πέδρο (37') κι ο Φράνκο Μπαλντασάρα (65') έφεραν το ματς στα ίσα (2-2) κι η «Ένωση» για τρίτο ματς που παίρνει προβάδισμα δεν καταφέρνει να πάρει το «τρίποντο».

Η επόμενη φορά που την «πάτησε» η ΑΕΚ ήταν στις Σέρρες στις 21 Δεκεμβρίου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με τον Ρότα στο 16', ο Θυμιάνης ισοφάρισε στο 39' και ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το 2-1 στο 45'. Ο 23χρονος αμυντικός του Πανσερραϊκού «ξέρανε» την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις (90+4') με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στις 14 Ιανουαρίου 2024 η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην «Opap Arena» και κατάφερε να προηγηθεί με τον Λιβάι Γκαρσία στο 24'. Ο Τιν Γεντβάι έκανε το 1-1 στο 31', ο Γουίλιαν Αράο έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό κι ο Γκαρσία στις καθυστερήσεις του ντέρμπι (90+6') ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Ένα μήνα περίπου αργότερα (11/2) ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ κοντραρίστηκαν στην Τούμπα για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Νίκλας Ελίασον έβαλε μπροστά στο σκορ την «Ένωση» στο 47', αλλά ο Τόμας Κεντζιόρα στο 89' ισοφάρισε για τους «ασπρόμαυρους» (1-1). Στις 3 Μαρτίου ο Άρης φιλοξένησε την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μετά από ένα συγκλονιστικό ματς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 3-3. Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 15' και οι Φετφατζίδης (43') και Σαβέριο (49') έφεραν τούμπα το ματς. Βίντα (54') και Πόνσε (67') ανέκτησαν το προβάδισμα για την «Ένωση» με 3-2, αλλά ο Μορόν στο 97' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Την περασμένη Τετάρτη (3/4) ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ «μονομάχησαν» στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Βίντα στο 5ο λεπτό του ντέρμπι, αλλά ο Τάσος Μπακασέτας (32') κι ο Φώτης Ιωαννίδης (34') έκαναν την ανατροπή για τους «πράσινους» (2-1).

Αναλυτικά τα ματς που ενώ η ΑΕΚ προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη:

AEK – Ολυμπιακός 1-0 (1-1)

Κηφισιά – ΑΕΚ 0-1 (1-1)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2 (2-2)

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 0-1 (2-2)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0 (2-2)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-1 (1-1)

Άρης – ΑΕΚ 0-1 (3-3)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-1 (2-1)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0 (2-2)