Η αρχηγική ομιλία του Ιωαννίδη και η ατάκα «έχει και γλυκό» πριν το 2-0 με το αυτογκόλ του Μπράμπετς (vid)

Η αρχηγική ομιλία του Ιωαννίδη και η ατάκα «έχει και γλυκό» πριν το 2-0 με το αυτογκόλ του Μπράμπετς (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 17:03 - 08.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 08.04.2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης προσπάθησε να ντοπάρει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του. «Έχει και γλυκό» φώναξαν στον πάγκο του Παναθηναϊκό πριν το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη στο «Κλ. Βικελίδης».

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ λύγισε τον Άρη με 2-0 κι έτσι είχε αντίκρισμα και η νίκη επί της ΑΕΚ. Το «τριφύλλι» σε κάθε περίπτωση έμεινε σε τροχιά τίτλου και θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές του.

Πριν τη σέντρα ο Φώτης Ιωαννίδης φρόντισε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Ο ίδιος πήρε τον λόγο στα αποδυτήρια και είπε στους υπόλοιπους παίκτες: «Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι και ξέρουμε ότι η νίκη επί της ΑΕΚ θα έχει αντίκρισμα μόνο αν νικήσουμε σ' αυτόν τον αγώνα. Και θα κάνουμε. Πάμε παιδιά».

Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Ιωαννίδης, όλοι μαζί φώναξαν δυνατά Παναθηναϊκός και βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η αγωνία φυσικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης κυριάρχησε. Στο γκολ του Σπόραρ, τόσο ο Τούρκος τεχνικός και οι συνεργάτες του, όσο και οι υπόλοιποι στον πάγκο πανηγύρισαν έξαλλα, ενώ στο 2-0 την ατάκα έκλεψε μία ατάκα.

Ο Ιωαννίδης όρθιος παρακολούθησε τη φάση δίπλα στον Τερίμ κι εκείνη την ώρα κάποιος στον πάγκο φώναξε: «Έχει και γλυκό. Έχει γλυκό...». Τότε έγινε το 2-0 με την προβολή του Τζούριτσιτς, που οδήγησε σε αυτογκόλ του Μπράμπετς κι όλοι ξεχύθηκαν για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Δείτε την παρακάμερα με την ομιλία του Ιωαννίδη και τις αντιδράσεις στο φινάλε!

Να σημειωθεί ότι μετά το ματς υπήρξε συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο «Ελ. Βενιζέλος».

Η αποστολή του ΠΑΟΚ κι αυτή του «τριφυλλιού» βρέθηκαν τυχαία στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έφτασαν εκεί με σκοπό να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι πράσινοι ακολούθησαν την αντίθετη διαδρομή κι επέστρεψαν στη βάση τους μετά το πολύ σημαντικό διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, τα είπαν σε χαλαρό κι ευδιάθετο κλίμα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε το τετ α τετ του Φατίχ Τερίμ με τον Άγγελο Αναστασιάδη.