Νέα τιμωρία και πρόστιμο στον Τονάλι για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού

Τονάλι

i

©Photo by Richard Sellers/Sportsphoto/Allstar via Getty Images

Νέα τιμωρία και πρόστιμο στον Τονάλι για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού

Δημήτρης Χούπης 17:36 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 17.05.2024

Ο Ιταλός μέσος της Νιούκαστλ, Σάντρο Τονάλι, δέχτηκε νέα τιμωρία για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού, αλλά και πρόστιμο από την Αγγλική Ομοσπονδία.

Σε νέους μπελάδες έχει μπει ο Σάντρο Τονάλι. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της Νιούκαστλ είχε δεχτεί τιμωρία αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο λόγω της υπόθεσης παράνομου στοιχηματισμού. Κατά την οποία ο 23χρονος είχε παίξει στοίχημα ακόμα και τις ομάδες του. Αυτή τη φορά όμως δέχτηκε νέα τιμωρία ο διεθνής μέσος της ομάδας του Έντι Χάου.

Συγκεκριμένα, ο Τονάλι δέχτηκε δύο μήνες αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, από τη Ρυθμιστική Επιτροπή. Ενώ δε γλίτωσε και την τιμωρία από την FA. Πιο αναλυτικά, η αγγλική ομοσπονδία έδωσε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Η νέα τιμωρία θα έχει ισχύ από την αρχή της σεζόν 2024-25. Κάπως έτσι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ θα είναι απίθανο να παίξει του χρόνου, μαζί με τους δέκα μήνες ποινή αποκλεισμού από την Ιταλική Ομοσπονδία.

Χάου για την τιμωρία του Τονάλι: «Η ασθένεια του στον τζόγο δεν σταμάτησε όταν μετακόμισε στην Αγγλία»

Ο Έντι Χάου μιλώντας για την περίπτωση του Ιταλού σχολίασε πως ο εθισμός του δεν σταμάτησε ούτε, όταν μετακόμισε στην Αγγλία για τη Νιούκαστλ.

«Αυτή η ασθένεια δεν σταμάτησε όταν μετακόμισε στην Αγγλία. Ήταν εκεί (η αρρώστια) και οι άνθρωποι θα έπρεπε να το βλέπουν έτσι, όχι να τον κατηγορούν και να τον τιμωρούν ακόμη περισσότερο , γιατί δεν νομίζω ότι αυτό καταλήγει στη ρίζα του προβλήματος.

Πρέπει να προστατεύσουμε όλους τους παίκτες μας. Αυτό είναι κάτι που είναι διαθέσιμο σε όλους και γίνεται ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην κοινωνία. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του Σάντρο (Τονάλι)», ήταν τα λόγια του τεχνικού της αγγλικής ομάδας.