Τορίνο για Ευρώπη, κέρδισε την Έμπολι και τη «βύθισε» στη ζώνη του υποβιβασμού

Τορίνο - Έμπολι

i

© PrtScr

Τορίνο για Ευρώπη, κέρδισε την Έμπολι και τη «βύθισε» στη ζώνη του υποβιβασμού

Πάνος Κορομηλάς 23:50 - 16.12.2023

Νίκη «χρυσάφι» της Τορίνο επί της Έμπολι με 1-0, που τη φέρνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αντίθετα, τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη για την ομάδα του Αντρεατζόλι που «βυθίζεται» στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Τορίνο υποδέχτηκε την Έμπολι στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Serie A. Μέ ένα γκολ του Ζαπάτα στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι πήραν τρεις σημαντικούς βαθμούς, στην προσπάθειά του για είσοδό στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Πλέον, βρίσκονται στο -2 από την 6η Μπολόνια και μπορούν να ονειρεύονται την υπέρβαση.

Αντίθετα, μετά το σημερινό αποτέλεσμα η Έμπολι μπλέκει αρκετά. Παραμένει στους 12 βαθμούς, μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αν η Βερόνα επικρατήσει της Φιορεντίνα (17/12, 16:00) θα την προσπεράσει.  

Η Τορίνο μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος, ψάχνοντας από νωρίς το γκολ. Ο Σανάμπρια απείλησε στο 7ο λεπτό, όμως ο Μπερίσα είχε απάντηση.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης βρήκε δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 25ο λεπτό , οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μπελανόβα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζαπάτα με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπερίσα.

Στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, η Έμπολι βρήκε δύο φορές γκολ ισοφάρισης με τους Εμπουέχι και Κατσάτσε, όμως με παρέμβαση του VAR τα δύο τέρματα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, δίχως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ο Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς σταμάτησε έγκαιρα την προσπάθεια του Καντσελιέρι στο 67ο λεπτό, η Τορίνο διατήρησε το προβάδισμα της ως το τέλος και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στην αναμέτρηση με την Ουντινέζε (23/12, 16:00)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 16ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (17ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ