Τότεναμ: Έτοιμη για μεταγραφή - ρεκόρ (pic)
i

Μπεθ Ίνγκλαντ/ ©Twitter

Τότεναμ: Έτοιμη για μεταγραφή - ρεκόρ (pic)

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:24 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 28.12.2022

H Τότεναμ είναι πολύ κοντά στο να κάνει δική της την Αγγλίδα επιθετικό, Μπεθ Ίνγκλαντ κάνοντας ρεκόρ μεταγραφών για το αγγλικό ποδόσφαιρο γυναικών.

Η Μπεθ Ίνγκλαντ ετοιμάζεται να αφήσει την Τσέλσι για χάρη της Τότεναμ. Η Αγγλίδα επιθετικός, που κατέκτησε το Euro το καλοκαίρι με τις «lioness», σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail μετακομίζει στις «Σπερς». Αν η μετακίνηση της 28χρονης φορ ολοκληρωθεί από τη μία ομάδα του Λονδίνου στην άλλη έναντι 280.000 ευρώ, θα γίνει η μεταγραφή - ρεκόρ στο αγγλικό ποδόσφαιρο γυναικών. 

Το προηγούμενο ρεκόρ στη WSL αποτελεί η μεταγραφή της Λόρεν Τζέιμς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Τσέλσι την περασμένη σεζόν, έναντι 230.000 ευρώ. 

Η Μπεθ Ίνγκλαντ αποκτήθηκε από την Τσέλσι από την Ντονκάστερ το 2016 και με τη φανέλα των «μπλε» έχει σκοράρει 45 γκολ σε 99 εμφανίσεις, όντας η δεύτερη σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού συλλόγου. H 28χρονη στράικερ κέρδισε τον τίτλο της ποδοσφαιρίστριας της σεζόν 2019/20 στο CFC , σημειώνοντας 14 γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ σε μόλις 15 αγώνες WSL κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το 2022 η Αγγλίδα επιθετικός κέρδισε το FA WSL Player of the Season. Aκόμη, σημείωσε ένα από τα πιο γρήγορα χατ τρικ στην ιστορία του WSL ενώ έπαιζε δανεική στη Λίβερπουλ εναντίον της Yeovil Town. Έκανε χατ τρικ εναντίον τους σε 26 λεπτά. 

Η Τότεναμ είναι όγδοη στη βαθμολογία και έχει σκοράρει 11 γκολ σε εννέα αγώνες πρωταθλήματος. Τα οκτώ από αυτά ήρθαν σε έναν αγώνα, ένα 8-0 κόντρα στην Μπράιτον στις 30 Οκτωβρίου. Καταλαβαίνει κανείς πως έχει δυσκολία στο σκοράρισμα και με την απόκτηση της Μπεθ Ίνγκλαντ θέλει να βάλει τέλος στην αφλογιστία της. Τη φετινή σεζόν, η 28χρονη φορ έχει αγωνιστεί έξι φορές με την Τσέλσι , σημειώνοντας 1 γκολ.

Η Μπεθ Ίνγκλαντ έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Αγγλίας το 2019 και μετρά 21 εμφανίσεις με το εθνόσημο της χώρας της. Έχει πετύχει 11 γκολ μέχρι στιγμής στη διεθνή καριέρα της. 

Να σημειώσουμε ότι η μεταγραφή της Κίρα Γουόλς από την Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα έναντι 400.000 εκατ. ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι η πιο ακριβή στο ποδόσφαιρο γυναικών παγκοσμίως.