«Καρφί» Ποστέκογλου για τις ακριβές μεταγραφές της Τσέλσι: «Δεν θα λειτουργήσει τίποτα, ξοδεύοντας τόσα χρήματα σε μεταγραφές»

Άγγελος Ποστέκογλου

i

PrtScr

«Καρφί» Ποστέκογλου για τις ακριβές μεταγραφές της Τσέλσι: «Δεν θα λειτουργήσει τίποτα, ξοδεύοντας τόσα χρήματα σε μεταγραφές»

Κώστας Τόπας 09:56 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 07.11.2023

Ο Άγγελος Ποστέκογλου έδωσε μια εκπληκτική απάντηση όταν ρωτήθηκε για τα πολυτελή έξοδα της Τσέλσι και εξήγησε αν θα έκανε το ίδιο ως προπονητής της Τότεναμ.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι η πρώιμη «βασιλεία» του Ελληνοαυστραλού προπονητή, Άγγελου Ποστέκογλου στην Τότεναμ έχει πάει αρκετά καλά έως τώρα. Ο 58χρονος τεχνικός ανέλαβε τον σύλλογο του Βόρειου Λονδίνου το καλοκαίρι και σχεδόν αμέσως στερήθηκε τον αρχηγό και αστέρα της ομάδας του Χάρι Κέιν, αφού ο Άγγλος ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, ο πρώην τεχνικός της Σέλτικ ενίσχυσε την ομάδα του, αποκτώντας παίκτες όπως οι Τζέιμς Μάντισον, Μίκι βαν ντε Βεν και Μπρέναν Τζόνσον για να προσθέσουν στο ταλέντο που υπάρχει ήδη στον σύλλογο. Και όπως αποδεικνύεται οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι «χρυσάφι» για τους Λονδρέζους, οι οποίο σήμερα βρίσκονται στη δεύτερη θέση του πίνακα, έναν βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όμως ο Ποστέκογλου, αν και έχει ξοδέψει φυσικά χρήματα σε παίκτες κατά τη διάρκεια του σύντομου χρόνου του στους Σπερς, δεν θέλει απαραίτητα τα επίπεδα που ξόδεψε η Τσέλσι να φέρει νέα πρόσωπα. Το αφεντικό των «σπιρουνιών» πιστεύει ότι το να ξοδεύει συνεχώς μεγάλες αμοιβές στους καλύτερους παίκτες δεν είναι ο τρόπος για να έχει μια ομάδα, επιτυχία και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία όταν πρόκειται για τη συγκέντρωση μιας ομάδας.

«Πάντα έλεγα ότι ποτέ δεν ένιωθα ότι είναι απλώς να ξοδεύω χρήματα. Αυτό έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά. Αν τα καταφέρετε όλα καλά, τότε έχετε μια αρκετά δυνατή ομάδα, αλλά υπάρχει πάντα ένα όριο. Δεν μπορείτε να έχετε 24 παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Αυτό δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει δουλειά. Το θέμα είναι να έχεις μια ομάδα που είναι ισορροπημένη, παιδιά που είναι αφοσιωμένα σε έναν σκοπό. 

Το να έχεις παιδιά που ίσως δεν πρόκειται να παίξουν σε κάθε παιχνίδι, αλλά κάθε φορά που παίζουν θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο για σένα, επειδή αγοράζουν προσπαθείς να χτίσεις. Το να ξοδεύετε ατελείωτα χρήματα για να αποκτήσετε τους καλύτερους παίκτες έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η λύση. Η απάντηση είναι να αποκτήσετε τη σωστή χημεία στην ομάδα σας. Δεν νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις αυτό αν πάρεις απλώς τους 24 καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Αυτός είναι ένας πονοκέφαλος που σίγουρα δεν θέλω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποστέκογλου στο BBC.