Εριξε την σπόντα του για τον Αρτέτα ο Ποτσετίνο: «Κάποιοι ήθελαν το VAR, αλλά όταν είναι εναντίον τους λένε ότι είναι ντροπή» (vid)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

i

© PrtScr

Εριξε την σπόντα του για τον Αρτέτα ο Ποτσετίνο: «Κάποιοι ήθελαν το VAR, αλλά όταν είναι εναντίον τους λένε ότι είναι ντροπή» (vid)

Κώστας Τόπας 09:46 - 07.11.2023

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο μπορεί να μην το παραδέχθηκε αλλά έριξε σπόντα για τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος τελευταία έχει εκφράσει έντονα παράπονα για το VAR.

Η επιστροφή του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο γήπεδο της Τότεναμ για να αντιμετωπίσει τον παλιό του σύλλογο για πρώτη φορά σημαδεύτηκε από μια σειρά αποφάσεων VAR προτού οι «μπλε» φύγουν με το τρίποντο, επικρατώντας με 4-1. Το παιχνίδι, που διήρκεσε 111 λεπτά, είχε δύο κόκκινες κάρτες και πέντε γκολ που ακυρώθηκαν.

Το δράμα με το VAR είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά αμφιλεγόμενων συζητήσεων σε μια σεζόν που έχει μόλις 11 αγωνιστικές μέχρι στιγμής. Το ακυρωμένο γκολ του Λουίς Ντίας εναντίον της Τότεναμ τον Σεπτέμβριο παραμένει ένα από τα πιο μεγάλα λάθη της τεχνολογίας.

Στις 4 Νοεμβρίου, η Άρσεναλ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος καθώς το γκολ του Άντονι Γκόρντον για τη Νιούκαστλ μέτρησε έπειτα ενός τριπλού ελέγχου VAR . Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα ήταν έξαλλος με την απόφαση, εκφράζοντας κι αυτό με τη σειρά του τα παράπονα για το VAR.

«Είναι ντροπή. Είναι ντροπιαστικό. Έτσι νιώθω και έτσι νιώθουν όλοι Είναι ντροπιαστικό. Λυπάμαι», είχε πει ο Ισπανός στο Sky Sports.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο από την πλευρά του, φάνηκε να ανταποκρίνεται στις επικρίσεις του VAR αφού είδε την ομάδα του να επωφελείται από μερικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πέναλτι του Κόουλ Πάλμερ μετά την αποβολή του Κρίστιαν Ρομέρο.

«Πολλοί προπονητές ήθελαν το VAR, αλλά όταν είναι εναντίον σου, αρχίζεις να λες ότι είναι ντροπή. Είναι δύσκολο. Και δεν μιλάω για τον Αρτέτα», είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τότεναμ, ο Αργεντινός τεχνικός.