Ξεκίνησε το έργο του στην Τότεναμ ο Ποστέκογλου: Θέλει να ξεφορτωθεί τουλάχιστον 10 παίκτες

Αγγελος Ποστέκογλου

i

©SpursOfficial

Ξεκίνησε το έργο του στην Τότεναμ ο Ποστέκογλου: Θέλει να ξεφορτωθεί τουλάχιστον 10 παίκτες

Κώστας Τόπας 12:04 - 26.06.2023

Ο νέος προπονητής της Τότεναμ, Άγγελος Ποστέκογλου, έχει ξεκινήσει το ξεσκαρτάρισμα καθώς φέρεται να θέλει να ξεφορτωθεί δέκα παίκτες από το ρόστερ των Λονδρέζων, με τον αρχηγό της ομάδας Ούγκο Γιορίς να είναι επικεφαλής της λίστας των παικτών που αναμένεται να αποχωρήσουν.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου σήκωσε μανίκια και ξεκίνησε δουλειά στη Τότεναμ. Λίγες εβδομάδες μετά την πρόσληψή του από τα «σπιρούνια», ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός έχει ήδη εισηγηθεί την αποχώρηση δέκα ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της νέας του ομάδα.

Ο Γιορίς και οι υπόλοιποι εννέα

Σύμφωνα με το «Athletic», ο Ούγκο Γιόρις είναι επικεφαλής της λίστας των παικτών που αναμένεται να αποχωρήσουν από το Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι. Ο Γάλλος τερματοφύλακας έχει ένα χρόνο ακόμη στο συμβόλαιό του, αλλά πρόσφατα είχε συνομιλίες με τον Ποστέκογλου για το μέλλον του και στο παρελθόν είχε μιλήσει για την αναζήτηση μιας νέας πρόκλησης αλλού μετά από 11 χρόνια στο βόρειο Λονδίνο.

Ο Γιορίς ωστόσο δεν θα είναι ο μοναδικός παίκτης που θα εμφανιστεί στην πόρτα της εξόδου, καθώς ο Ποστέκογλου στοχεύει να απαλλαχθεί από τουλάχιστον 10 παίκτες πριν από την επόμενη σεζόν. Οι αμυντικοί Ντάβινσον Σάντσες, Τζάφετ Τανγκάνγκα, Τζο Ρόντον και Σέρχιο Ρεγκιλόν είναι πιθανό να αποχωρήσουν είτε ως δανεικοί είτε με μεταγραφή.

Ενα από τα προϊόντα της Ακαδημίας Χάρι Γουίνκς, επίσης, δεν φαίνεται να έχει μέλλον στον σύλλογο μετά από έναν απογοητευτικό δανεισμό στη Σαμπντόρια που οδήγησε την ιταλική ομάδα να υποβιβαστεί από τη Serie A, ενώ ο έφηβος Άλφι Ντεβίν πρόκειται να πάει δανεικός για να πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Εν τω μεταξύ, οι Χιοβάνι λο Σέλσο και Τανγκί Ντομπελέ, οι οποίοι παραχωρήθηκαν ως δανεικοί την περασμένη σεζόν, είναι απίθανο να ενσωματωθούν ξανά στην ομάδα της Τότεναμ. Υπάρχουν επίσης αμφιβολίες για το αν ο Ιβάν Πέρισιτς θα παραμείνει στα «σπιρούνια» και μετά το καλοκαίρι. Ο Κροάτης διεθνής μεσοεπιθετικός συναντήθηκε ξανά με τον Αντόνιο Κόντε στο βόρειο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι, αφού οι δυο τους κέρδισαν μαζί τη Serie A με την Ίντερ.

Ωστόσο, ο Πέρισιτς πάλεψε για συνέπεια στην παρθενική του χρονιά στην Αγγλία και αφού έκλεισε τα 34 τον Φεβρουάριο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν εμφανίζεται στα σχέδια του Ποστέκογλου να προχωρήσουν. Η Τότεναμ θα επιδιώξει ενίσχυση στην άμυνα, αφού δέχτηκε 63 γκολ στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και έχει προσδιορίσει το πολλά υποσχόμενο δίδυμο Μίκι βαν ντε Βεν και Έντμοντ Ταψόμπα ως πιθανούς στόχους .

Αυτό έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Έρικ Ντάιερ στην ομάδα που οδεύει προς την επόμενη σεζόν, και έχει μόνο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του. Δεν έχει αποκλειστεί μια καλοκαιρινή αποχώρηση από τον σύλλογο στον οποίο εντάχθηκε το 2014, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πιο πιθανό να φύγει ελεύθερος το 2024 εάν δεν υπογράψει νέα συμφωνία.

Το μέλλον του Κέιν

Ένας παίκτης που οι «Σπερς» θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσουν στο ρόστερ, είναι ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε 30 γκολ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν και ήταν ένας από τους μόνους παίκτες που τελείωσε τη σεζόν με το κεφάλι ψηλά αφού η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση. 

Χάρι Κέιν ©James Gill/Getty Images

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν συνδεθεί με τον επιθετικό, ο οποίος επίσης διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Τότεμαμ, αλλά ο Κέιν φαίνεται πιθανό να παραμείνει, όπως έχουν τα πράγματα.