Οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών χρόνων από τα γήπεδα επειδή κορόιδευε την τραγωδία του Χίλσμπορο
i

©Intime

Οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών χρόνων από τα γήπεδα επειδή κορόιδευε την τραγωδία του Χίλσμπορο

Κώστας Τσιακλής 20:58 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 13.06.2023

Ένας οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών χρόνων από τα γήπεδα επειδή κορόιδευε την τραγωδία του Χίλσμπορο στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η Αγγλία απέδειξε ξανά την αυστηρότητα στους νόμους της αφού ένας οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε με τρία χρόνια αποκλεισμού από τα γήπεδα γιατί έκανε χειρονομίες κοροϊδεύοντας την τραγωδία του Χίλσμπορο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των «Σπερς» στο Λίβερπουλ τον περασμένο Απρίλιο.

Οι αγγλικές αρχές ήταν αμείληκτες και στο παρελθόν για τέτοιες περιπτώσεις. Όπως ανέφερε σήμερα η Premier League ένας 25χρονος οπαδός της Τότεναμ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σκόπιμη πρόκληση παρενόχλησης, συναγερμού ή αγωνίας στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του κόντρα στη Λίβερπουλ αφού έκανε χειρονομίες κοροϊδεύοντας την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Ο 25χρονος ομολόγησε την ενοχή του και του επεβλήθηκε ποινή αποκλεισμού τριών χρόνων από τα γήπεδα αλλά και χρηματικά πρόστιμα. Για την τιμωρία αυτή μίλησε ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας του Μέρσεϊσαϊντ, Πολ Γουάιτ, ο οποίος είπε τα εξής:

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Θα αναλάβουμε δράση και θα εντοπίσουμε όσους διαπράττουν έγκλημα μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, και αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτα συνθήματα που προκαλούν ανησυχία σε άλλους.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ θα εργαστεί για να εντοπίσει και να παραπέμψει στη δικαιοσύνη όποιον κριθεί υπεύθυνος για τη διάπραξη εγκλήματος μίσους. Ελπίζω ότι αυτό στέλνει ένα σαφές μήνυμα και λειτουργεί αποτρεπτικά σε άλλους ότι θα σας οδηγήσουμε ενώπιον των δικαστηρίων για να διωχθείτε».

Για αυτά τα ήδη περιστατικών μίλησε και ο Ντούγκλας Μακέι της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος. «Το CPS συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις ποδοσφαιρικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Premier League και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την αστυνομία, τους συλλόγους και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για να προσπαθήσει να εξαλείψει όλα τα φρικτά και φρικτά περιστατικά τραγωδίας και χειρονομιών.

«Από την Ελλάδα στους "ρεντς", αυτό είναι το ταξίδι του Greek Scouser»: Το υπέροχο βίντεο για τον Κώστα Τσιμίκα
PREMIER LEAGUE

13:24 - 13.06.2023

«Από την Ελλάδα στους "ρεντς", αυτό είναι το ταξίδι του Greek Scouser»: Το υπέροχο βίντεο για τον Κώστα Τσιμίκα

Ο Κώστας Τσιμίκας παραχώρησε συνέντευξη σε ιαπωνικό Μέσο, το οποίο συνεργάζεται με τη Λίβερπουλ. Το συγκριμένο Μέσο παράλληλα αναφέρεται στην έως τώρα πορεία του Έλληνα διεθνή μπακ στο ποδόσφαιρο.

Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι καλούμε τους λεγόμενους οπαδούς να σταματήσουν αυτή την άθλια συμπεριφορά μιας μειονότητας που έχει τρομερό αντίκτυπο στους πενθούντες και τις κοινότητες. Αν δεν το κάνουν τότε αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αποκλειστούν από το παιχνίδι που ισχυρίζονται ότι αγαπούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.