Στα χέρια της αστυνομίας ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τότεναμ!
i

© SS Youtube

Στα χέρια της αστυνομίας ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τότεναμ!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:48 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 26.07.2023

Ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ, Τζο Λιούις, παραδόθηκε την Τετάρτη (26/7) στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ, με αφορμή τις κατηγορίες για inside tranding προς το πρόσωπο του.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά... 19 κατηγορίες για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών, απάτη και εγκληματική συνωμοσία αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας Τζο Λιούις. Ο ισχυρός άνδρας της Τότεναμ καλείται να τεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ, με τον ίδιο να παραδίδεται στις Αρχές.

«Δωράκια» στους φίλους και τους συγγενείς του

Ειδικότερα, 13 από τις απάτες αφορούσαν απάτη χρεογράφων, καθεμία από τις οποίες επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, οι τρεις από αυτές το αδίκημα της απάτης (μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών) και οι τρεις τελευταίας αφορούσαν την εγκληματική συνωμοσία (μέγιστη ποινή πέντε ετών). 

Ο 86χρονος επιχειρηματίας αρνείται τις κατηγορίες και αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να παραδοθεί. Μάλιστα, ο ίδιος, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στην Αγγλία, γλυτώνοντας επί της ουσίας κάθε δίκη, αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του όντας βέβαιος πως είναι αθώος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Βρετανός χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να κάνει δώρα εκατομμυρίων σε φίλους, υπαλλήλους και ερωμένες του, μέσω του χρηματηστηρίου. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νταμιάν Γουίλιαμς: «Υποστηρίζουμε ότι, για χρόνια, ο Τζο Λιούις καταχράστηκε την πρόσβασή του σε εταιρικές αίθουσες συσκέψεων και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στις ρομαντικές συντρόφους του, τους προσωπικούς βοηθούς του, τους ιδιωτικούς πιλότους του και τους φίλους του».