Σάλος ξανά στην Τουλούζ - Παίκτης της ομάδας είπε σε πολιτικό: «Στο σπίτι οι γυναίκες δεν μιλάνε έτσι στους άνδρες»

Ζακάρια Αμπουκλάλ

i

©SS youtube

Σάλος ξανά στην Τουλούζ - Παίκτης της ομάδας είπε σε πολιτικό: «Στο σπίτι οι γυναίκες δεν μιλάνε έτσι στους άνδρες»

Κώστας Τσιακλής 10:44 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 16.05.2023

Ο Ζακάρια Αμπουκλάλ της Τουλούζ απευθύνθηκε στην πολιτικό, Λοράνς Αριμπαζέ και της είπε: «στο σπίτι οι γυναίκες δεν μιλάνε έτσι στους άνδρες». Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ομάδα ο Μαροκινός.

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Τουλούζ αφού μετά την άρνηση πέντε παικτών να στηρίξουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ήρθε ακόμα ένα περιστατικό να ταράξει τα νερά στη γαλλική ομάδα. Συγκεκριμένα ο Ζακάρια Αμπουκλάλ έκανε σεξιστικό σχόλιο προς την πολιτικό Λοράνς Αριμπαζέ, της οποίας και είπε: «στο σπίτι οι γυναίκες δεν μιλάνε έτσι στους άνδρες».

Η Τουλούζ κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της στις 29 Απριλίου, όταν και επικράτησε με 5-1 της Ναντ στον τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα θέλησε να παρουσιάσει το τρόπαιο στον κόσμο της από το μπαλκόνι του Καπιτωλίου, μια μέρα αργότερα.

Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, μεταξύ των προσωπικοτήτων που έβγαλαν λόγο ήταν κι ο προπονητής, Φιλίπ Μοντανιέ. Ωστόσο εκείνη τη στιγμή κάποιοι ποδοσφαιριστές της ομάδας μιλούσαν με τη Λοράνς Αριμπαζέ και η βοηθος του υπεύθυνου αθλητισμού, τους ζήτησε να κάνουν ησυχία. Τότε σύμφωνα με την ίδια, ο Ζακάρια Αμπουκλάλ απευθύνθηκε σε αυτήν και της είπε: «Στο σπίτι οι γυναίκες δεν μιλούν έτσι στους άντρες».

Η Τουλούζ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Μαροκινό μετά τη σεξιστική του ατάκα και προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Μετά τις σοβαρές καταγγελίες που δημοσίευσε το RMC κατά του παίκτη ο σύλλογος ανακοινώνει ότι ο παίκτης θα προπονείται μακριά από την επαγγελματική ομάδα μέχρι νεωτέρας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εσωτερικής έρευνας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπουκλάλ ήταν και ένας από τους πέντε παίκτες που αρνήθηκαν να στηρίξουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και αποκλείστηκαν από το σύλλογο από το παιχνίδι με τη Ναντ για το πρωτάθλημα. Οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Μούσα Ντιαρά, Λόγκαν Κόστα, Σαϊντ Χάμουλιτς και Φαρές Τσαϊμπί, με τον τελευταίο ωστόσο να αγωνίζεται για λίγα λεπτά στο ματς.

Η ανακοίνωση της Τουλούζ για το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν αυτή: «Αν και σέβεται τις ατομικές επιλογές των παικτών της και μετά από πολλές ανταλλαγές, η ποδοσφαιρική λέσχη της Τουλούζ επέλεξε να απομακρύνει τους εν λόγω παίκτες για τη συνάντηση με τη Ναντ.

Η Τουλούζ επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι στο επαγγελματικό της δυναμικό εκπροσωπούνται 18 εθνικότητες και 5 ήπειροι. Το άνοιγμα στον κόσμο είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA του συλλόγου. Οι παίκτες μας επιλέγονται για τις ανθρώπινες ιδιότητές τους ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους».