Πέντε παίκτες της Τουλούζ αρνήθηκαν να στηρίξουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ο σύλλογος τους απέκλεισε

Πέντε παίκτες της Τουλούζ αρνήθηκαν να στηρίξουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ο σύλλογος τους απέκλεισε

Sportal newsroom 18:22 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 14.05.2023
Η Τουλούζ εξέδωσε ανακοίνωση για την άρνηση πέντε παικτών να φορέσου φανέλα με σήμα στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Επεισοδιακή μέρα στην Τουλούζ.

Το ματς με τη Ναντ για την 35η αγωνιστική της Ligue 1 καθυστέρησε 1,5 ώρα, εξαιτίας ενός μυστήριου πακέτου που εντοπίστηκε στις κερκίδες. Εκτός απ’ αυτό, όμως, υπήρξε κι εσωτερικό θέμα στους Κυπελλούχους Γαλλίας.

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι απομάκρυνε πέντε παίκτες από την αποστολή για το ματς με τη Ναντ, οι οποίοι δεν ήθελαν να φορέσουν τη φανέλα με το σήμα του ουράνιου τόξου, ως ένδειξη στήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενόψει της 17ης Μαϊου που είναι η παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Αν και σέβεται τις ατομικές επιλογές των παικτών της και μετά από πολλές ανταλλαγές, η ποδοσφαιρική λέσχη της Τουλούζ επέλεξε να απομακρύνει τους εν λόγω παίκτες για τη συνάντηση με τη Ναντ.

Η Τουλούζ επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι στο επαγγελματικό της δυναμικό εκπροσωπούνται 18 εθνικότητες και 5 ήπειροι. Το άνοιγμα στον κόσμο είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA του συλλόγου. Οι παίκτες μας επιλέγονται για τις ανθρώπινες ιδιότητές τους ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους.

Αποδοκιμάστηκε από τους οργανωμένους της Παρί ο Μέσι - Στήριξη μέσω βιντεοκλήσης από Νεϊμάρ-Σουάρες
LIGUE 1

11:06 - 14.05.2023

Αποδοκιμάστηκε από τους οργανωμένους της Παρί ο Μέσι - Στήριξη μέσω βιντεοκλήσης από Νεϊμάρ-Σουάρες

Ο Λιονέλ Μέσι αποδοκιμάστηκε έντονα στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση από τους οργανωμένους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν. Στήριξη από τον κόσμο στα social media αλλά και από τους Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες.

Τέλος, η Τουλούζ θα ήθελε να υπενθυμίσει τη μακροχρόνια δέσμευσή της για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και κάθε μορφής διακρίσεων.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες τώρα, έχει αναλάβει και υποστηρίζει πολυάριθμα έργα για την προώθηση των αξιών του σεβασμού, της ανεκτικότητας και του μοιράσματος. Μέσω του συλλόγου μας, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με τους παίκτες μας, τους υπαλλήλους μας, τους εθελοντές μας, τους συνεργάτες μας και την κοινότητά μας για να εκπαιδεύσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα γαλήνιο, χωρίς αποκλεισμούς και ανεκτικό περιβάλλον».

Οι παίκτες που αρνήθηκαν είναι οι Ζακάρια Αμπουκλάλ, Μούσα Ντιαρά, Φαρές Τσαϊμπί, Λόγκαν Κόστα, Σαϊντ Χάμουλιτς. Η Τουλούζ προσπάθησε να πείσει μερικούς από αυτούς να αλλάξουν γνώμη, αλλά δεν τα κατάφερε. Τελικά εκτός αποστολής έμειναν οι Αμπουκλάλ, Ντιαρά, Χάμουλιτς. Οι Τσαϊμπί, Κόστα είναι στον πάγκο, όμως, είναι άγνωστο αν θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.