Φιάσκο με το τουρκικό Σούπερ Καπ - Η απαγόρευση της Σαουδικής Αραβίας οδήγησε σε φυγή Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ
i

©printscreen

Φιάσκο με το τουρκικό Σούπερ Καπ - Η απαγόρευση της Σαουδικής Αραβίας οδήγησε σε φυγή Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:59 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 29.12.2023

Η αναμέτρηση μεταξύ της Φενέρμπαχτσε με τη Γαλατάσαραϊ για το Süper Kopa δεν θα διεξαχθεί στο Ριάντ, αφού η διαμάχη της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας δεν κατέληξε σε ανακωχή.

Η αναμέτρηση του τουρκικού Super Kopa ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Γαλατάσαραϊ που επρόκειτο να γίνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας δεν θα διεξαχθεί. 

Ο λόγος δεν είναι άλλος πέρα από τη διαμάχη της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την επίδειξη τουρκικών εθνικών συμβόλων στο πλαίσιο του αγώνα και των εορτασμών των εκατό ετών από την ίδρυση του κράτους. 

Πανό με μηνύματα για ειρήνη, με μηνύματα για τους θανάτους Τούρκων όλα αυτά τα χρόνια, μπλουζάκια στο ζέσταμα με τον Κεμάλ Ατατούρκ και ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας ήταν μερικά από τα όσα θα έκαναν οι Τούρκοι στο «Κινγκ Σαούντ».

Αυτό όμως δεν άρεσε ιδιαίτερα στους Σαουδάραβες, οι οποίοι ενημέρωσαν την τουρκική ομοσπονδία πως δεν θα επιτρέψουν την επίδειξη εθνικών συμβόλων άλλης χώρας στο «Κινγκ Σαούντ». 

Θυμίζουμε πως από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/12) ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών. 

Μάλιστα, λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο ματς, τα τουρκικά ΜΜΕ γνωστοποίησαν ότι οι παίκτες των δύο ομάδων ενημερώθηκαν πως ο αγώνας αναβλήθηκε. Ταυτόχρονα, υποστηρίζεται πως ο πρόεδρος της TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί, παραιτήθηκε μετά από το όλο φιάσκο.

Πλέον, οι δύο ομάδες έχουν ενημερωθεί να επιστρέψουν στην Τουρκία, με τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο ξενοδοχείο και να περιμένουν με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.