Κινδυνεύει με αποκλεισμό οκτώ αγώνων ο Ισραηλινός που πανηγύρισε το γκολ με μήνυμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Κινδυνεύει με αποκλεισμό οκτώ αγώνων ο Ισραηλινός που πανηγύρισε το γκολ με μήνυμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Δημήτρης Χούπης 19:26 - 17.01.2024

Ο Σαγκίβ Γεχεσκέλ, που πανηγύρισε το γκολ του με μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα, κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό οκτώ αγώνων για «ιδεολογική προπαγάνδα».

Με αποκλεισμό οκτώ αγώνων κινδυνεύει ο Ισραηλινός που πανηγύρισε το γκολ του με μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα. Συγκεκριμένα ο Σαγκίβ Γεχεσκέλ στον αγώνα της Αντάλιασπορ με την Τραμπζονσπόρ σκόραρε και πανηγύρισε δείχνοντας στην κάμερα ένα μήνυμα που είχε γραμμένο σε επίδεσμος στο χέρι του υπέρ του Ισραήλ. 

Το μήνυμα του Ισραηλινού έγραφε «100 ημέρες. 7/10», και αναφερόταν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και στον αριθμό των ημερών που περισσότεροι από 130 συμπατριώτες του είναι όμηροι στη Γάζα.

Ωστόσο κινδυνεύει να αποκλειστεί για οκτώ αγώνες από την Τουρκική Ομοσπονδία για «ιδεολογική προπαγάνδα». Υπενθυμίζεται ότι ο Ισραηλινός είχε συλληφθεί για «υποκίνηση μίσους», ωστόσο μετά από λίγο αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην πατρίδα του. 

Το θέμα δεν έμεινε εκεί, αφού ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ με ανάρτησή του στο twitter έκανε σφοδρή επίθεση στην Τουρκία, κατηγορώντας της ότι είναι εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς. Ενώ την ίδια ώρα έκανε λόγο για υποκρισία και αχαριστία της γειτονικής χώρας. 

«Όταν ο σεισμός "χτύπησε" την Τουρκία πριν από περίπου έναν χρόνο, το Ισραήλ ήταν το πρώτο που στάθηκε στη και έστειλε βοήθεια για να σωθούν πολλές ζωές των Τούρκων πολιτών.

Η Τουρκία διέταξε να απελαθεί ο Γεχεσκέλ από τη χώρα μετά τον πανηγυρισμό του για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)
REST OF THE WORLD

15:38 - 15.01.2024

Η Τουρκία διέταξε να απελαθεί ο Γεχεσκέλ από τη χώρα μετά τον πανηγυρισμό του για τον πόλεμο στη Γάζα (vid)

Την απέλαση του παίκτη της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ απαιτεί η Τουρκία και την άμεση απομάκρυνση του από την ομάδα, επειδή έδειξε αλληλεγγύη στους ομήρους των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του γκολ του.

Η σκανδαλώδης σύλληψη του ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Γεχεσκέλ είναι μία έκφραση υποκρισίας και αχαριστίας. Η Τουρκία είναι ντε φάκτο εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς», ήταν τα λόγια του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας.