Τρίποντο που δείχνει το μέλλον για τον Ολυμπιακό και το «καμπανάκι» του Πάρντιου στον Μίτσελ
i

Μίτσελ / © Intime

Τρίποντο που δείχνει το μέλλον για τον Ολυμπιακό και το «καμπανάκι» του Πάρντιου στον Μίτσελ

Διονύσης Βερβελές 17:20 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 16.01.2023

Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη του έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ, ωστόσο «έδειξε» και έναν διαφορετικό δρόμο στον Μίτσελ.

Μια νίκη που θα τον βοηθήσει πολύ ψυχολογικά πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη. Γιατί η αλήθεια είναι πως αυτό το ματς, έδειξε πολλά στους «ερυθρόλευκους» και στον Μίτσελ. Ο Πάρντιου, εμφανίστηκε διαβασμένος για τα καλά. Είχε αναλύσει εξαιρετικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτή την ωραία ιστορία με τα τρία «δεκάρια». Κατάφερε να μπλοκάρει τους Πειραιώτες περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Ένα πρώτο ημίχρονο, κοίταζα το σημειωματάριό μου και δεν έβρισκα φάση για τον Ολυμπιακό. Τίποτα…

Ο Μίτσελ ευτυχώς συνειδητοποίησε νωρίς ότι δεν μπορούσε σε αυτό το ματς να προχωρήσει με τα τρία «δεκάρια». Την… πλήρωσε ο Φορτούνης, απελευθερώθηκε ο Χάμες και ο Μασούρας ήρθε να δείξει γιατί μετράνε τα κρίσιμα γκολ. Αυτά που χαρίζουν τέτοια τρίποντα. Γιατί τι να το έκανες να βάλει δύο γκολ στο Περιστέρι την Τετάρτη, στις τέσσερις ευκαιρίες που είχε; Αυτό με τον Άρη «έκαιγε» και το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. 

Είναι ξεκάθαρο πως αυτή η ιστορία με τα τρία «δεκάρια» θα κριθεί πολύ και στη συνέχεια. Με τις μικρές θεωρητικά ομάδες, μπορεί να «κεντάνε». Να κρύβουν την μπάλα. Ομάδες, όμως, με καλύτερους παίκτες, που θα δυναμώσουν το κέντρο τους, θα χρειαστεί να τις ανοίξεις και από τα άκρα, να δώσεις πλάτος στο παιχνίδι σου. Ο Μίτσελ αποφάσισε να το κάνει στο ημίχρονο με την είσοδο του Μασούρα αντί του Φορτούνη. 

Και εκεί συνειδητοποιείς το ρόλο του Χάμες, ακόμη και αν περπατάει στο γήπεδο, ακόμη και αν δεν είναι στην καλύτερή του βραδιά. Σου βγάζει αυτή τη σέντρα και ο Έλληνας εξτρέμ κάνει το 1-0, για να πάρεις ένα τρίποντο με μεγάλο ζόρι είναι πάντως η αλήθεια. Ζόρι γιατί ο Κουέστα σε τρεις περιπτώσεις κράτησε όρθιο τον Άρη και εκείνο το φάουλ του Πάλμα στο 96’, θύμιζε… πέναλτι. Τέτοιο άγχος είχε το Καραϊσκάκη που είχε εικόνα γεμάτου γηπέδου. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταγραφεί. Ο κόσμος το πιστεύει το πρωτάθλημα, το θέλει. Δείχνει πως θα στηρίξει στη συνέχεια, γιατί βλέπει την αλλαγή. 

Που είναι η αλλαγή; Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Είχε… ξεχάσει να κερδίζει, πλάκα-πλάκα. Γι’ αυτό και δοκιμάστηκε πολύ όλο αυτό το διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο, νίκησε για πρώτη φορά ομάδα εξάδας. Τώρα με τον Άρη, έκανε τη δεύτερη νίκη. Και για να μπει στη διαδικασία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, θα χρειαστεί να κάνει και άλλες τέτοιες νίκες, να πάρει μεγάλα ματς, σε μια διαδρομή που έτσι κι αλλιώς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Ο Ολυμπιακός βλέπετε το… άστρο των άλλων δεν το έχει. Δεν πήρε πέναλτι με VAR στις καθυστερήσεις. Κάθε άλλο. Στο ματς με τον Άρη μάλιστα, κάλλιστα με χρήση VAR ο Άρης θα μπορούσε να έχει δύο αποβολές. Και ο Οντουμπάγιο που στο 38’ κλωτσάει τον Χουάνγκ και ο Φαμπιάνο στο 73’ που πατάει με τις τάπες την γάμπα του Μασούρα, θα μπορούσαν να αποβληθούν, αλλά έμειναν μέσα ως το τέλος. 

Μεγάλο κομμάτι και αυτό, θα μας απασχολήσει στη συνέχεια. Δε γίνεται κι αλλιώς, με τις λεπτομέρειες να παίζουν ρόλο ως τώρα. Γιατί η διαφορά θα έπρεπε δεδομένα να είναι μικρότερη από τους επτά βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και ακόμη πιο κοντά στην ΑΕΚ. Μία στη Λεωφόρο το «δώρο» του Κέλετ στους «πράσινους», βάλτε και κάτι… άλλα, θα κάναμε άλλη κουβέντα. 

Τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει σκορ πρόκρισης απέναντι στον Άρη ξανά, ένα ακόμη ραντεβού των δύο ομάδων. Για την ιστορία και επειδή καλή είναι η προπαγάνδα, από τον Γενάρη του 2021 ως το χθεσινό ματς, αυτό ήταν το δέκατο ραντεβού των δύο ομάδων. Και στα πέντε ματς, ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει. Και σε κανένα από τα δέκα, δεν έχει καταφέρει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά. Όλα στο όριο. Έτσι για να ξέρουμε και τι μας γίνεται και να μην θεωρεί κανείς τίποτα εύκολο.