Τσάβι: «Θέλαμε τον Κανσέλο τον Ιανουάριο αλλά δεν του επέτρεψε η Σίτι να έρθει σε μας»

Τσάβι - Ζοάο Κανσέλο

Τσάβι: «Θέλαμε τον Κανσέλο τον Ιανουάριο αλλά δεν του επέτρεψε η Σίτι να έρθει σε μας»

Κώστας Τσιακλής 18:40 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 30.05.2023

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, μίλησε για το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Ζοάο Κανσέλο και αποκάλυψε πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν επέστρεψε στον ποδοσφαιριστή να πάει στο «Καμπ Νου» τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, μίλησε ανοικτά για το ενδιαφέρον της ομάδας του για την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο τον περασμένο Ιανουάριο και αποκάλυψε πως αυτή που χάλασε τη μεταγραφή του ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που δεν του επέτρεψε να πάει στους «μπλαουγκράνα».

Το θέμα με την αποχώρηση του Ζοάο Κανσέλο από τη Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, σχολίασε το ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Πορτογάλο και αποκάλυψε πως οι ίδιοι τον ήθελαν στο ρόστερ ωστόσο η Μάντσεστερ Σίτι δεν του επέτρεψε να πάει στο «Καμπ Νου».

Συγκεκριμένα ο Τσάβι είπε τα εξής: «Θέλαμε τον Ζοάο Κανσέλο στην Μπάρτσα τον Ιανουάριο, είχε προταθεί και είπαμε ναι. Η Μάντσεστερ Σίτι το συζήτησε εσωτερικά και μετά μας είπε ότι ΔΕΝ ήθελε να επιτρέψει στον Ζοάο να πάει στην Μπαρτσελόνα».

Όπως είναι ήδη γνωστό ο Κανσέλο κατέληξε τελικά ως δανεικός στη Μπάγερν Μονάχου, με την οποία κατέκτησε την Bundesliga. Με τους «Βαυαρούς» είχε καταγράψει 21 συμμετοχές με ένα γκολ και έξι ασίστ.

Το θρίλερ με την περίπτωση του αναμένεται να συνεχιστεί και στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Η Μπάγερν Μονάχου δεν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε στη συμφωνία και έτσι ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στη Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί όμως δεν θα μείνει για πολύ αφού οι «πολίτες» σκοπεύουν αυτή τη φορά να τον παραχωρήσουν μόνιμα. Όπως είχε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες ο δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, για τον Πορτογάλο μπακ εξακολουθεί να ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα όμως η πρόταση της θα εξαρτηθεί από το Financial Fair Play.

Οι «μπλαουγκράνα» δίνουν προτεραιότητα στην επιστροφή του Λιονέλ Μέσι ωστόσο εδώ θα πρέπει να περιμένουν την έγκριση της La Liga για το σχέδιο σκοπιμότητας που παρουσιάζεται. Εάν οι συναντήσεις ξεκινούσαν στα τέλη Φεβρουαρίου μεταξύ του Τζουάν Λαπόρτα και του Χόρχε Μέσι, η συμφωνία δεν θα είχε ολοκληρωθεί ακόμη σύμφωνα με την Mundo Deportivo, ιδίως με μια διαφωνία για τα εμπορικά δικαιώματα.