Τσάβι: «Ο διάδοχος μου θα πρέπει να έχει το DNA της Μπαρτσελόνα»

Τσάβι

i

© PrtScr

Τσάβι: «Ο διάδοχος μου θα πρέπει να έχει το DNA της Μπαρτσελόνα»

Πάνος Κορομηλάς 19:06 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:10 - 23.02.2024

Ο Τσάβι εξέφρασε τη γνώμη του για τον αντικαταστάτη του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, κάνοντας σαφές πως θα πρέπει να διαθέτει το DNA του συλλόγου αν θέλει να πετύχει.

Ο Τσάβι θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα μετά το τέλος της σεζόν και ήδη ο σύλλογος βρίσκεται στην αναζήτηση του ανθρώπου που θα τον διαδεχτεί. Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί, μεταξύ των οποίον ο Τόμας Τούχελ, ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι και ο Αντόνιο Κόντε.

Διακαής πόθος των «μπλαουγκράνα» παραμένει ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης πως θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός φρόντισε να... κόψει την όρεξη των Ισπανών, μένοντας πιστός στη δήλωση του πως θα κάνει ένα διάλλειμα ενός έτους από τους πάγκους, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις.

Ο Καταλανός προπονητής ρωτήθηκε πάντως για τον αντικαταστάτη του και υποστήριξε πως πρέπει να είναι κάποιος που γνωρίζει καλά την ομάδα και διαθέτει το DNA, που έχει οδηγήσει τη Μπαρτσελόνα στις επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια:

«Η απόφασή μου να φύγω ήταν απαραίτητη και σωστή. Η ομάδα και ο σύλλογος χρειάζονται μια αλλαγή στο τέλος της σεζόν και βλέπω με θετικό μάτι το ότι η ομάδα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η απόφαση να φύγω ήταν σωστή. Πάντως, Θα πρέπει ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα να έχει το DNA της, αυτό που έχουμε όλοι όσοι είμαστε μέσα. Να υπάρχει μια συνέχεια, αλλά αυτό εξαρτάται από τον αθλητικό διευθυντή και τον πρόεδρο».

Υπενθυμίζεται πως ο Τσάβι γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία του καταλανικού συλλόγου, λόγω του παρελθόντος του στην ομάδα. Ποδοσφαιρικό προϊόν των ακαδημιών, πέρασε 17 χρόνια ως παίκτης της και έγραψε τη δική του ιστορία. Μέτρησε 767 συμμετοχές, με απολογισμό 85 γκολ και 168 ασίστ και έγινε θρύλος.

Ως προπονητής ανέλαβε την ομάδα τον Νοέμβριο του 2021, την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως τη φετινή σεζόν έχει μείνει εκτός της διεκδίκησης του τίτλου, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει την αποχώρηση του μετά την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.